Blog

Schoolsongs – “Maggie May”

Docent Taco ten Dam is gek van muziek én voetbal. Dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Zo legde hij vorig jaar menig voetbalonderwerp nog langs de communicatielat, dit jaar gaat zijn aandacht uit naar de muziek. In deze nieuwe rubriek bespreekt hij nummers die op de een of ander manier met school te maken hebben. Dit keer neemt hij Maggie May van Rod Stewart onder de loep. Kennen we ‘m nog?

Door: Taco ten Dam 

“It’s late September and I really should be back at school”

De maand september is een soort maandag van het schooljaar. Iedereen is nog kakelvers en uitgerust en vol goede bedoelingen. Er zijn nog geen cijfers, geen beoordelingen en nog eindeloos veel tijd om die onvoldoende van spelling recht te breien. Ouders zeuren nog niet aan je hoofd. Het weer werkt nog lekker mee: zonnetje, zomerkleren en een beetje bijbruinen.

Maar dan, ach ja, de liefde. In het liedje “Maggie May” van Rod Stewart is de hoofdpersoon nog niet naar school geweest. Hij is blijven hangen bij Maggie May. De liefde houdt hem thuis bij Maggie. Hij is jong, veel te jong voor Maggie May. Hij weet: “The morning sun when it’s in your face really shows your age, but that don’t worry me none in my eyes you’re everything.”

 

Hij is gek op Maggie, maar school is begonnen en hij wil eigenlijk gewoon naar school. Twijfelen, twijfelen, twijfelen. Hij weet: “It’s late September and I really should be back at school.” Hij wil de pijn niet die het verliezen van hoofd en hart heeft veroorzaakt. Diep in zijn hart had hij haar liever toch niet ontmoet. En bij het krieken van een nieuwe dag staat zijn besluit vast. “Wake up, Maggy” en begint op haar in te praten. Ongetwijfeld gaat hij binnenkort naar huis en terug naar school: “I suppose I could collect my books and get on back to school”

Wake up, Maggie, I think I got something to say to you
It’s late September and I really should be back at school
I know I keep you amused, but I feel I’m being used
Oh, Maggie, I couldn’t have tried any more

 

Rod Stewart schreef Maggie May in 1971.  Autobiografisch, zei hij later in interviews. Alleen de naam Maggie May is niet echt. Maggie May komt van een Brits volkslied over een prostituee in Liverpool dat The Beatles eerder uitbrachten op hun elpee Let it be.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.