Blog

Gevraagd en ongevraagd advies – ontmoet de opleidingscommissie #2

De opleidingscommissie adviseert de directie en het management gevraagd en ongevraagd over de kwaliteit van het onderwijs, het examenreglement en de uitvoering of verandering daarvan. Met onze leden Marcel Verbakel, Maaike van Amerongen-Kettenis, Lindsey Zimmerman, Femke Ras en Anna Vroom vergaderen we eens per maand over prangende onderwerpen die spelen binnen onze opleiding. Onder andere de invulling van het leerteam, de roostering, de binding onderling en het werkgeluk komen aan bod.  

Door: Lindsey Zimmerman

In deze rubriek stap je in de schoenen van een commissielid en bekijken we met een kritische blik en vanuit een creatieve invalshoek de verschillende thema’s waar de opleidingscommissie zich de afgelopen periode over heeft gebogen.

We stellen deze keer graag onze advies studentleden, Anna Vroom, Eva Meily en Femke van der Peijl, aan jullie voor!

Anna Vroom
“De stem van de student horen en laten horen: het is o zo belangrijk.”

Hoi! Ik ben Anna, vierdejaars studente Communicatie aan Hogeschool Rotterdam. Ik begin binnenkort met de laatste minor en, wellicht nog spannender, het afstuderen.

Ik ben een echte Rotterdammert, in hart en nieren :). Mijn liefde en verbinding met de stad is groot. Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter: energiek, vernieuwend en altijd in beweging. Een stad van voorlopers. Het gaat om verandering durven en willen brengen. Kortom: een stad die volledig aansluit bij mijn persoonlijkheid! Een stad met een veel mogelijkheden die ik hoop en denk te kunnen gebruiken door mijn studiejaren heen! Dit geldt ook zeker voor mijn rol als OC-lid.

Je studententijd is uniek. Dat komt nooit meer terug, dus je moet je tijd goed benutten. De opleidingscommissie is dé manier om als student bij te dragen aan de kwaliteit van je eigen opleiding. Ik vind het interessant om mee te worden genomen in besluiten van de opleiding en om aan te kunnen geven waar wij als studenten tegenaan lopen. Ik ben heel nieuwsgierig, ik wil het naadje van de kous weten. Dat maakt mij een volwaardige gesprekspartner in de vergaderingen.

Momenteel houd ik mij bezig met een inclusief onderwijs en curriculum. Het onderwijs moet toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd, inzetbaarheid, competenties, lichamelijke beperking, functie en culturele achtergrond of levensbeschouwing. De stem van de student horen en laten horen: het is o zo belangrijk. Je kunt het verschil maken. Ik wil jou ook graag betrekken, inclusief goede en slechte ervaringen.

Ben je van mening dat er nog iets op de agenda moet bij de opleidingscommissie en borrelen er in jouw hoofd flitsende, innovatieve ideeën om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen?


cmi-opleidingscommissie-co@hr.nl

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.