Blog

Gevraagd en ongevraagd advies – ontmoet de opleidingscommissie #2

De opleidingscommissie adviseert de directie en het management gevraagd en ongevraagd over de kwaliteit van het onderwijs, het examenreglement en de uitvoering of verandering daarvan. Met onze leden Marcel Verbakel, Maaike van Amerongen-Kettenis, Lindsey Zimmerman, Femke Ras, Anna Vroom, Femke van der Peijl en Eva Meily vergaderen we eens per maand over prangende onderwerpen die spelen binnen onze opleiding. Onder andere de invulling van het leerteam, de roostering, de binding onderling en het werkgeluk komen aan bod.  

Door: Lindsey Zimmerman

In deze rubriek stap je in de schoenen van een commissielid en bekijken we met een kritische blik en vanuit een creatieve invalshoek de verschillende thema’s waar de opleidingscommissie zich de afgelopen periode over heeft gebogen.

We stellen deze keer graag onze advies studentleden, Anna Vroom, Eva Meily en Femke van der Peijl, aan jullie voor! 

Anna Vroom
“De stem van de student horen en laten horen: het is o zo belangrijk.”

Hoi! Ik ben Anna, vierdejaars studente Communicatie aan Hogeschool Rotterdam. Ik begin binnenkort met de laatste minor en, wellicht nog spannender, het afstuderen.

Ik ben een echte Rotterdammert, in hart en nieren :). Mijn liefde en verbinding met de stad is groot. Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter: energiek, vernieuwend en altijd in beweging. Een stad van voorlopers. Het gaat om verandering durven en willen brengen. Kortom: een stad die volledig aansluit bij mijn persoonlijkheid! Een stad met een veel mogelijkheden die ik hoop en denk te kunnen gebruiken door mijn studiejaren heen! Dit geldt ook zeker voor mijn rol als OC-lid.

Je studententijd is uniek. Dat komt nooit meer terug, dus je moet je tijd goed benutten. De opleidingscommissie is dé manier om als student bij te dragen aan de kwaliteit van je eigen opleiding. Ik vind het interessant om mee te worden genomen in besluiten van de opleiding en om aan te kunnen geven waar wij als studenten tegenaan lopen. Ik ben heel nieuwsgierig, ik wil het naadje van de kous weten. Dat maakt mij een volwaardige gesprekspartner in de vergaderingen.

Momenteel houd ik mij bezig met een inclusief onderwijs en curriculum. Het onderwijs moet toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd, inzetbaarheid, competenties, lichamelijke beperking, functie en culturele achtergrond of levensbeschouwing. De stem van de student horen en laten horen: het is o zo belangrijk. Je kunt het verschil maken. Ik wil jou ook graag betrekken, inclusief goede en slechte ervaringen.

Eva Meily 
“Studeren is niet alleen blokken, het gaat om het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het vinden van oplossingen voor uitdagingen.”

Hey daar! Ik ben Eva Meily, tweedejaars studente aan de opleiding Communicatie. Na het afronden van mijn diploma in Media Redactie op het Grafisch Lyceum Rotterdam, was ik nog lang niet uitgeleerd. Ik wilde op een leuke en creatieve manier leren hoe je problemen kunt oplossen en ontdekken wat de mediawereld te bieden heeft aan kansen en uitdagingen. En wat past daar beter bij dan de opleiding Communicatie?

Studeren is niet alleen maar blokken en studeren, het gaat ook om het verkennen van nieuwe mogelijkheden en het vinden van oplossingen voor uitdagingen die je tegenkomt. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet het beste uit zijn of haar studietijd halen? Ik zeker wel! Daarom zit ik in de opleidingscommissie, want ik wil niet alleen het meeste uit mijn eigen studietijd halen, maar ook anderen helpen om hetzelfde te doen. Als student wil ik niet aan de zijlijn blijven staan. Ik wil gehoord worden en actie zien als er verbetering nodig is. Door deel te nemen aan de opleidingscommissie kan ik nu daadwerkelijk een verschil maken!

Femke van der Peijl
Hoi! Ik ben Femke, derdejaars studente aan de opleiding Communicatie in Rotterdam. Ik heb onder andere de opleiding Journalistiek op het MBO en Associate Degree (AD) Crossmediale Communicatie op Rotterdam Academy gevolgd. Tijdens mijn studie op het MBO begon mijn interesse in communicatie en contact met mensen echt op te bloeien. Zo wist ik al snel dat journalistiek mij minder lag en mijn behoefte aan communicatie steeds groter werd. Dit is uiteindelijk ook de reden geweest waarom ik verder heb gestudeerd binnen Crossmediale Communicatie, en nu Communicatie Bachelor bij Hogeschool Rotterdam.

Omdat communicatie erg belangrijk werd, ook tijdens mijn studie, heb ik mij op het AD al opgegeven voor de Opleidingscommissie om hier ook iets mee te kunnen doen. Dit heb ik uiteindelijk 3 keer gedaan en het was een erg leuke ervaring! Wat mij hierbij vooral opviel was hoeveel dichterbij ik bij de studenten en docenten kon komen, om zo ook bepaalde dingen op te kunnen lossen die hielpen met het verbeteren van het contact tussen docent, student en de opleiding zelf. Dit was een erg leuk proces, waar ik ook met een glimlach op terugkijk. Het lijkt mij daarom ook leuk om dit door te kunnen zetten op Bachelor van Hogeschool Rotterdam.

Communicatie is namelijk erg belangrijk, zowel voor jezelf als met anderen, en dit is dan ook voornamelijk wat ik wil kunnen benadrukken met mijn deelname aan dit toffe team!

Ben je van mening dat er nog iets op de agenda moet bij de opleidingscommissie en borrelen er in jouw hoofd flitsende, innovatieve ideeën om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen?


cmi-opleidingscommissie-co@hr.nl

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.