Blog

Gevraagd en ongevraagd advies – ontmoet de opleidingscommissie!

De opleidingscommissie adviseert de directie en het management gevraagd en ongevraagd over de kwaliteit van het onderwijs, het examenreglement en de uitvoering of verandering daarvan. Met onze leden Marcel Verbakel, Maaike van Amerongen, Lindsey Zimmerman, Femke Ras, Anna Vroom, Femke van de Peijl en Eva Meily vergaderen we eens per maand over prangende onderwerpen die spelen binnen onze opleiding. Onder andere de invulling van het leerteam, de roostering, de binding onderling en het werkgeluk komen aan bod.

In deze rubriek stap je in de schoenen van een commissielid en bekijken we met een kritische blik en vanuit een creatieve invalshoek de verschillende thema’s waar de opleidingscommissie zich de afgelopen periode over heeft gebogen.

We stellen deze keer graag onze gekozen studentleden, Femke en Lindsey, aan jullie voor!

“Ik verzamel geluiden vanuit studenten en gebruik deze om het hoogst haalbare resultaat voor iedereen te behalen.”

Heey! Ik ben Femke, derdejaars student aan de opleiding Communicatie en gekozen lid van de opleidingscommissie. Ik ben een sociaal en behulpzaam persoon, die graag dingen aanpakt en streeft naar het hoogst haalbare resultaat. Ik vind het belangrijk om alles uit mijzelf en het leven te halen. Hierbij is het hebben van plezier in hetgeen wat ik doe en het genieten van elke stap voor mij ook erg belangrijk.

Als lid van de opleidingscommissie probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de opleiding en de opleiding te helpen naar het hoogst haalbare resultaat voor hen: Een goede opleiding. Ik probeer tijdens het volgen van mijn opleiding kritisch te kijken naar de kwaliteit van het onderwijs en hierin mogelijk verbeteringen mee te nemen naar de vergaderingen.

Inmiddels ben ik twee jaar lid van de opleidingscommissie en heb ik mij al bezig mogen houden met verschillende onderwerpen. Zo ben ik druk bezig met het verbeteren van de kwaliteit van het leerteam, zet ik mij in voor de werving van nieuwe leden van de commissie en probeer ik meer naamsbekendheid te creëren onder studenten en docenten over wat de OC doet.


“Ik vind dat iedereen zich thuis moet kunnen voelen binnen het onderwijs, daarom maak ik me hard voor een inclusief curriculum.

Hehoi! Mijn naam is Lindsey, vierdejaars studente aan onze opleiding en gekozen lid van de opleidingscommissie. Mijn rood-oranje haarkleur omschrijft mij het best: de kleur rood staat voor kracht, beweging, optimisme, vrolijkheid en creativiteit! Ik houd ervan om dingen aan te pakken. Geen losse eindjes, maar ergens voor de volle honderd procent voor gaan. En laten nu juist die eigenschappen belangrijk zijn voor mijn rol als OC-lid!

Studeren is geen rechte weg, maar is er een vol hobbels en obstakels. Toch is het een tijd waar je vooral veel van moet genieten! Student ben je immers maar één keer en studentzijn is een mooie start voor een succesvolle toekomst. Daarom vind ik het leuk om zo veel mogelijk uit mijn studie te halen. Bij de opleidingscommissie leer ik om kritisch naar vraagstukken te kijken en mogelijke verbeter voorstellen aan te dragen. Op deze manier kan ik niet alleen werken aan de competenties die nodig zijn als Smart Connector, maar kan ik daarnaast ook timmeren aan een ‘rechte’ weg voor mijzelf en mijn medestudenten.

Mijn streven om continu te blijven ontwikkelen en leren voegt waarde toe aan de vergaderingen. Momenteel houd ik mij bezig met een inclusief onderwijs en curriculum en werk ik aan meer zichtbaarheid voor de OC.


Ben je van mening dat er nog iets op de agenda moet bij de opleidingscommissie en borrelen er in jouw hoofd flitsende, innovatieve ideeën om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen? Dan kun je je nog tot en met 17 oktober via de link die je in je schoolmail hebt ontvangen aanmelden voor de medezeggenschapsraadverkiezingen!

Wil je iets anders aan ons kwijt? Neem contact met ons op. cmi-opleidingscommissie-co@hr.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.