Blog

De af(ge)studeer(de)meneer #7 – …klaar!

In ‘De Afstudeermeneer’ vertelde ik, Joshua van Meuwen, over hoe het reilde en zeilde tijdens mijn afstudeerperiode. En de titel van deze editie zegt eigenlijk meer dan genoeg: ik ben eindelijk klaar. 

Terwijl ik deze woorden op papier zet, is het halverwege juli. De komende week moet ik nog aan de arbeid voor Leene Communicatie, het bureau waar ik heb afgestudeerd en nu dus parttime aan mag blijven, en ik heb nog een radioshow voor te bereiden. Maar volgende week kan ik er eindelijk even tussenuit! Drie weken even op vakantie en lekker niets doen, dat heb ik wel verdiend na die hectische periode. Want wat was het een achtbaan zeg, de Python van de Efteling is er niks vergeleken bij. 

Niet alles ging in één keer goed en er zijn een paar punten die ik anders had willen aanpakken, maar ik ben toch enorm tevreden met wat ik heb neergezet. En dat vond ik ook eigenlijk mijn persoonlijke hoogtepunt van het hele afstuderen: het lijkt steeds ver weg en soms ben je het spoor bijster, maar uiteindelijk zet je iets neer wat je helemaal in je eentje hebt samengesteld. Aan het einde van de rit stond ik mijn eindadvies met trots te presenteren, zonder spijt en zonder twijfels. Iets waarmee ik ook heb laten zien dat ik na vier jaar eindelijk een goede communicatieprofessional ben.  

Er zijn een hoop mensen die ik wil bedanken. Allereerst alle docenten van de opleiding Communicatie, voor alle begeleiding en hulp van de afgelopen jaren. En natuurlijk ook alle studenten bedankt, voor de wat meer gezellige kant van het studentenleven. 😉  

Verder wil ik ook Manon Augustin en Steffart Buijs bedanken, voor alle begeleiding tijdens het afstuderen. En tot slot Femme van der Kolk bedankt, voor het zijn van een geweldige studieloopbaancoach. Vier jaar lang heeft ze mij begeleid bij alles wat met de opleiding te maken had: van mijn persoonlijke ontwikkeling, tot het schrijven van artikelen voor deze website. Ook zij is verantwoordelijk voor de professional die ik ben geworden. Dus als je haar volgend studiejaar nog tegenkomt, bedank haar nog even namens mij. 

Zo, dat was het dan. Nu lekker vakantie vieren en dan vanaf september niet alleen weer aan de slag bij Leene, maar ook bij de Erasmus Universiteit. Misschien zoeken ze daar ook nog studenten die artikelen willen schrijven voor een of andere website. Of wie weet kan ik binnenkort eindelijk een radioshow maken op een landelijke zender, who knows! Ik hou je wel op de hoogte via mijn Instagram: @joshuapuntcom. Thanks voor het lezen en luisteren naar mijn bijdragen op deze site en hopelijk tot op een andere plek. 

Groetjes, 

Joshua, de Afstudeermeneer 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.