Blog

De koffer van… Lizzy

Je koffer pakken voor een half jaar studeren in het buitenland: een behoorlijke uitdaging! Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze rubriek vragen we communicatiestudenten welke bagage ze meenemen als ze voor hun minor naar het buitenland vertrekken. In deze editie vertelt Lizzy Reijnhout wat zij meeneemt naar: Brazilië!

Brasilllll, lalalalalaaaa

Over een paar weken vertrek ik samen met Gracia Lam naar Fortaleza, Brazilië. Het land van zon, strand, heerlijke golven om op te surfen en superveel cultuur!

Vijf maanden naar een ander land, spannend natuurlijk, maar wat moet ik daar allemaal voor meenemen en doen?! Gracia en ik zijn gelukkig al vroeg begonnen met de voorbereidingen. De tickets worden steeds duurder naarmate je langer wacht dus een vliegticket hadden we vrij snel. Ook een huis regelen is nog even een ding omdat je in ons geval ook goed moet kijken naar de buurten. Voor ons visum moesten we uiteindelijk nog heel veel regelen tijdens onze eerste afspraak, dus begin hier vroeg mee zodat je niet in de problemen raakt! Nu bijna alles geregeld is, krijg ik er steeds meer zin in! Nu nog bedenken wat ik allemaal mee moet nemen..

Zonnebrand en tupperware bakjes
Natuurlijk oneindig veel zonnebrand, want met mijn lichtgevende benen verbrand ik binnen twee minuten! Tupperware bakjes vol eten, want mama stopt me natuurlijk nog even vol. Mijn knuffel die ik al heel mijn leven heb, mijn e-reader voor op het strand en ook neem ik foto’s mee van thuis voor leuke details in mijn kamer. Gracia neemt de slingers mee dus dat komt helemaal goed! Super lastig om te bedenken wat ik allemaal wil mee nemen, maar gelukkig ga ik samen met Gracia, die me nog honderd keer kan herinneren aan spullen die ik moet meenemen!

Studeren
Ik kijk er naar uit om Fortaleza voor 5 maanden mijn thuis te noemen. Ik ga hier veel leren over Internationaal onderhandelen, Marketing, Fotografie, Portugees en nog meer vakken die bij de opleiding passen. Het leek ons erg nuttig om Portugees ook te kiezen, omdat we anders totaal niks begrijpen haha! Niet alleen leer ik hier op school, maar ook over mijzelf. Ik ga er vanuit dat we veel leuke mensen gaan ontmoeten. Het enige punt waar ik tegenop zie, is het afscheid nemen van mijn familie en vrienden. Maar als dat het enige is, no problem, right?!

Ik heb er zin in!

Wil je weten wat Gracia in haar koffer meeneemt? Klik dan hier!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.