Blog

De koffer van – Gracia

Je koffer pakken voor een half jaar studeren in het buitenland: een behoorlijke uitdaging! Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze rubriek vragen we communicatiestudenten welke bagage ze meenemen als ze voor hun minor naar het buitenland vertrekken. In deze editie vertelt Gracia Lam wat zij meeneemt naar: Brazilië!

Het is bijna tijd om mijn kamer in Rotterdam te verruilen voor een minor en avontuur in Brazilië. Zo’n 7462 kilometer verderop ligt de stad Fortaleza aan het strand. Google noemt het de stad van de zon en dat is niet verkeerd. Maar hoe stop je een half jaar in een koffer?

Fiets
Haha. Het liefst zou ik mijn racefietsje meenemen, maar dat past niet echt. Dan maar malariapillen en genoeg zonnebrand. Je weet het maar nooit met die tropische muggen. Verder mag mijn camera niet ontbreken, want alles moet natuurlijk worden vastgelegd. Dat vindt mijn moeder vast ook leuk om te zien. Brazilië ligt niet bepaald naast de deur, dus daarom gaan er slingers en foto’s van thuis mee. Daar maak je het ook nog eens gelijk gezellig mee!

Studeren
De Hogeschool Rotterdam ga ik even verruilen voor de University of Fortaleza. Een school met meer dan 25.000 studenten, een sportpark, een museum en nog veel meer waar ik nog niet van af weet. De vakken die ik ga volgen zijn nogal uiteenlopend. Zo is marketing het vak dat het meest in de buurt komt van communicatie. Verder staat op het lijstje: fotografie, business strategy, Portugees en international negotiations. Dat belooft héél leerzaam te worden.

Estar a sombra da bananeira 
Oftewel: “zitten onder een bananenboom”, wat zich in het Portugees vertaalt naar “geen zorgen”. Tot nu toe vallen de voorbereidingen heel erg mee. Je moet wel ineens dingen als vaccinaties, een visum en een huis regelen. Klinkt spannend, maar het gaat allemaal prima! Wat verwacht ik van studeren in Brazilië? Elke dag zomer, Portugees leren spreken, nieuwe mensen leren kennen en mijn horizon verbreden op het gebied van communicatie en de cultuur!

21 juli vliegen Lizzy en ik samen naar Brazilië. Op avontuur!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.