Blog

Binnenkijken bij – Eliz Ersoy

Het zit er weer bijna op. De stage in het buitenland. Maar wat een mooie binnenkijkjes passeren de revue. Als thuisblijvers komen we er wel achter: het zijn ervaringen om nooit meer te vergeten. Vandaag het woord aan Eliz Ersoy. Een paar maanden geleden vertelde zij nog wat zij in haar koffer stopte (remember?!). Nu laat ze ons zien wat Vic (Spanje) de student met internationale ambities te bieden heeft.  Kijk, lees en beleef!

Daar ben ik weer! Ruim drie maanden verder schrijf ik hier in Vic mijn tweede blog. Als ik terugkijk naar mijn eerste blog, krijg ik toch een beetje kippenvel. Time flies when you’re having fun!

Waar zal ik eens beginnen…..Mijn minor in Spanje is een tijd die ik nooit zal vergeten. Het feit alleen al dat ik hier voor het eerst op mezelf woon, is al een hele ervaring op zich. Leren koken en zelf schoonmaken was toch echt wel een hele challenge, maar ik heb het overleefd!

Little-Holland
De eerste dagen in Vic waren voor mij de spannendste en leukste dagen. Iedereen is zo enthousiast om elkaar te leren kennen en daarom trokken we al snel bijna elke dag met elkaar op. En ik was enorm verbaasd toen ik zag dat meer dan de helft van de onze groep bestond uit Nederlanders! Veel Engels wordt er dus hier niet gesproken. We hebben hier in Vic dus een beetje een Little-Holland opgebouwd.

Zelf heb ik ervoor gekozen om in een studenten residence te blijven. Dit leek mij een veilige en ook wel makkelijke keuze en daarom heb ik me al snel ingeschreven op de site. Bij het maken van een keuze voor een woning is mijn advies om er goed over na te denken voordat je echt de definitieve keuze maakt, want zowel een appartement als een residence hebben zijn voor- en nadelen.

Ruvic
Zo heb ik vanaf het begin zonder problemen toegang tot wifi gehad en is er een airco aanwezig. Daarnaast beschikt Ruvic (Vic University Residence) over een eigen gym en studieruimte. Ook heb je hier echt je eigen woonruimte. Wat ik zelf wel een groot nadeel vind, is dat je geen kookplaat in je keuken hebt. Dit betekent dat je in Ruvic beneden in een gedeelde keuken moet koken. Dat is natuurlijk wel minder makkelijk dan in je eigen appartement/keuken kunnen koken wanneer je dat wilt. Ook heb je hier geen wasmachine in je kamer, wat betekent dat je moet betalen voor het wassen van je kleren. Hiervoor is een aparte waskamer beneden. Maar wellicht het allerbelangrijkste: het blijft natuurlijk veel gezelliger om samen met een huisgenoot te wonen met wie je een klik hebt. De volgende keer zou ik dus zeker voor een appartement kiezen.

Vervelen?
Wat er hier allemaal te doen is? Genoeg! Vic is een vrij kleine stad, maar omdat onze groep toch best groot is heb ik me eigenlijk nooit echt hoeven te vervelen. Zo zijn er mogelijkheden om je weekend door te brengen in de bergen (mij niet gezien ….), maar er zijn ook heel wat cafeetjes en restaurants waar je gezellig met vrienden kunt lunchen of tapas kunt eten. Ook is er hier een game hall waar je kunt bowlen, air-hockeyen en andere leuke spellen kunt spelen. Op donderdagavonden zijn we te vinden in de lokale bar Norton en die avonden worden vaak gesloten met een afterparty in een van de discotheken in de buurt. En natuurlijk zijn er ook hele mooie plekken te bezoeken in Spanje met de trein/bus/het vliegtuig. Zo ben ik zelf naar Madrid en Valencia gegaan en bezoek ik regelmatig Barcelona.

Vrienden voor het leven
Of ik een studie/stage in het buitenland aan zou raden? Zeker weten! Ondanks het feit dat Vic een redelijk kleine stad is en dat er waarschijnlijk minder te doen is dan in grotere steden, kun je je eigenlijk heel goed vermaken. Dit geldt ook voor andere bestemmingen en het is een tijd die je altijd bij zal blijven. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt, andere culturen leren kennen, leren koken en bovenal mezelf weer een stukje beter leren kennen. En het klinkt natuurlijk een beetje cheesy, maar vooral wanneer je weer thuis bent merk je hoeveel impact een ervaring in het buitenland op je heeft. Je leert je eigen keuzes te maken en bent een keer niet in je veilige omgeving. En ik ben nog niet klaar met deze reis. Ik heb namelijk besloten om voor mijn afstudeeropdracht een halfjaar in Istanbul te gaan wonen! Weer nieuwe ervaringen en kansen in zicht…

Enne… over mijn ervaringen in Istanbul horen jullie binnenkort meer! Er staan zes mooie vlogs op het programma! Iedere eerste vrijdag van de maand!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.