Blog

Klik door – Trends in social media gebruik anno 2023

Doordat steeds meer mensen een groot deel van hun tijd doorbrengen op sociale platformen, zijn er ook dit jaar weer vele trends zichtbaar in het Nederlandse medialandschap. In ‘Klik door’ wordt in maximaal 100 woorden een trend, innovatie of ontwikkeling omschreven die van betekenis is binnen het communicatievakgebied. Misschien geeft deze trend je inspiratie om je eigen ideeën en gedachtes de wereld in te sturen. Meer weten over de trends in het gebruik van sociale media anno 2023? Klik dan door via de link onderaan dit artikel.

Door: Sophie Mijnlieff

Het aanbod wordt steeds rijker en vele platforms kunnen in geen enkele contentstrategie meer ontbreken: we hebben het natuurlijk over onze geliefde socials. Sociale media zijn niet meer weg te denken uit onze levens. We consumeren niet alleen media; in de huidige creator economy zijn we ook allemaal een contentmaker. Relevant dus om goed op de hoogte te blijven van welke ontwikkelingen er gaande zijn in het Nederlandse medialandschap! Speciaal daarvoor voert onderzoeksbureau Newcom ieder jaar grootschalig onderzoek uit naar het gebruik en de verwachtingen van social media. Voor mijn stage bij creatief bureau Snip Snap on Social dook ik in het Nationale Social Media Onderzoek 2023 en daar kwamen interessante inzichten uit die je niet wilt missen. Wist je bijvoorbeeld al dat video/streaming hot & happening is binnen het sociale media landschap?!

Meer over deze trend én 4 andere belangrijke inzichten uit Nederlands grootste trendonderzoek, vat ik voor je samen in mijn blogpost op de website van Snip Snap on Social.


Heb jij een interessante innovatie waar je blij van wordt en vind je het tof je visie daarover te delen? Schroom dan niet en mail naar info@smartconnecting.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.