Blog

Uitgelicht – Introductie 2019

Het zit er weer op, de introductieweek voor alle nieuwe studenten. Ruim 180 nieuwe gezichten stonden vorige week maandag voor ons, met frisse zin een fantastische nieuwe uitdaging aan te gaan. En daarbij hoort natuurlijk een mooi introductieprogramma. Opgezet om de studenten klaar te stomen voor een heel mooi en gezellig studiejaar. Dus, ready, set, go!

Get Ready
En ja, op zo’n eerste dag is echt alles nieuw. Je klasgenoten, het gebouw, de systemen en natuurlijk de docenten. Deze dag stond daarom in het teken van opstarten en kennismaken, oftewel Get Ready. De eerste activiteit betrof een te gekke kick-off van Jean-Marc Bilderbeek, gevolgd door een meer intiem moment, de kennismaking met de klas. En net toen iedereen dacht, dit zou best wel eens heel gezellig kunnen worden, wordt er  een docent vermoord. Aan de studenten de schone taak om de dader van deze laffe daad op te sporen. Oké, jullie deden je best. Maar persoonlijk ben ik toch van mening dat jullie de juiste keuze gemaakt hebben om communicatie te gaan studeren, want rechercheur zit er in ieder geval voor velen niet in.

Keep calm
Dinsdag mag er even worden bijgekomen. Zo’n moord gaat je niet in de koude kleren zitten. Op naar de woensdag. Die staat in het teken van sportiviteit en actie. Zwetend komen de studenten boven van het halve uurtje waarin ze het onderdeel ‘Fit’ letterlijk hebben ervaren tijdens de Bootcamp Light Sessie. Maar gelukkig, daar is Jean-Marc weer met een wat minder intensief momentje. Aan de slag met de zelf meegenomen ingrediënten. Uien, bananen, bouillonblokjes en drakenfruit. Alles komt voorbij, maar toch wel de origineelste was: ‘’Ik heb witlof meegenomen want ik doe alles Wit Lof’’. Nadat de studenten zichzelf hebben gepresenteerd in de vorm van een ingrediënt, is het toch echt tijd om smoothies te maken. Drie thema’s stonden centraal: de ideale docentenblend, de ideale smart connector en een blend van dat wat nodig is om succesvol je eerste jaar af te ronden. Alle groepen gingen ervoor. Of de smoothies ook echt lekker waren? Daar waren de meningen over verdeeld, maar creatief was het zeker.

Na de Smoothieclub tijd om aan de slag te gaan met een pressure cooker voor SS Rotterdam. Vraag aan de studenten: hoe kan het restaurant Club Room op de kaart worden gezet. De ideeën werden gepitcht in de klas. Uiteindelijk konden er van alle klassen maar zeven teams door naar de Dragon’s Den. Klas COV1V wist er met de winst vandoor te gaan en mag binnenkort als groep naar de escape room op de SS Rotterdam.

Ready to go
Donderdag stond in het thema van samen plezier maken. Jassie uit, intro hempie aan en luisteren naar een cursus Rotterdams van Roel Pot. Dat Roel geen fan is van Amsterdammers en de foodhall de vreetmagneet noemt, waren slechts een paar van de vele hilarische opmerkingen die voorbijkwamen. Het was maar goed dat Roel maar een half uur kwam. De zwaarbelaste buikspieren van dinsdag kregen het weer zwaar te verduren door zijn aanwezigheid. Buikpijn van het lachen, dat hadden we zeker.

Hoppa, door met de Rottertour. Studievereniging Wijsz stuurde de studenten de stad in met maar liefst 88 opdrachten om uit te voeren, een spel dat ook wel bekend staat als het Crazy 88 spel. Een paar voorbeelden. In eek keer een Big Mac in je mond stoppen, taart brengen bij de leiding van de introductie of een foto maken op de middenstip van Excelsior. Niks was te gek voor de studenten. Wauw! Wat hebben we gelachen om de foto’s en video’s die zijn opgestuurd. Natuurlijk was er na deze dag ook een winnaar. Dit waren de Zeikstralen uit klas COV1B. Ook zij mogen met zijn allen naar een escape room op de SS Rotterdam. We zien nu al uit naar de battle tussen de winnaars.

Tijd om af te sluiten. En waar kan dat beter dan bij Baek met een lekkere vette hap en een koud drankje. Samen hebben we nog eens nagepraat over deze te gekke week. En natuurlijk geproost op al het leuks dat nog gaat komen.

Inmiddels zijn we klaar voor het komende jaar. Wij hopen dat jullie er net zoveel van hebben genoten als wij en dat jullie helemaal Smart Fit zijn om het nieuwe schooljaar te starten.

 

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.