Blog

Uitgelicht – Brusselreis 2019

Als je aan Brussel denkt, denk je aan Manneken-pis, het Atomium en lekkere Vlaamse frieten. Naast deze bekende fenomenen heeft de internationale stad Brussel nog heel wat andere bijzonderheden te bieden. Ik, als eerstejaars communicatie-studente, ben afgelopen week op studiereis naar Brussel geweest en zal jullie meenemen in wat hoogtepunten die deze reis met zich mee heeft gebracht.

Door: Eva de Klerk

VRT
Om eerlijk te zijn wist ik niet eens wat de afkorting VRT betekende toen ik het programmaboekje aan het doorlezen was. Al snel kwam ik erachter dat dit voor de Vlaamse Radio en Televisie staat. “Leuk” dacht ik. Maar eigenlijk had ik geen idee wat ik hiervan kon verwachten of hoe groot dit mediabedrijf nu eigenlijk is. Eenmaal aangekomen merkte ik al snel dat ik het iets onderschat had. De VRT-gebouwen zijn enorm en onze tourguide, Willy, vertelde dat alle gangen bij elkaar zo’n twintig kilometer zijn. Ook vertelde Willy wat feitjes over de VRT en liet ons een kijkje nemen in de studio’s. Zowel de studio waar het avondjournaal werd opgenomen als een studio waar een radio-dj live stond te draaien. Nooit gedacht dat ik dit zo tof zou vinden om eens te zien. Top eerste bedrijfsbezoek dus!

BBDO
Op de tweede dag was het voor iedereen tijd om naar het mediabedrijf van zijn of haar keuze te gaan. Ikzelf had het grote mediabedrijf BBDO uitgekozen. Om even een idee te geven van de grootte: BBDO heeft internationaal zo’n 17.000 werknemers en opereert in 81 landen. Hoewel het ietwat vroeg was en ik bang was dat ik wat slaperig zou worden van een lange presentatie, was dit zeker niet het geval. Er werden ontzettend toffe reclamecampagnes getoond en verteld hoe deze tot stand waren gekomen. Eentje die me zeker bij is gebleven en ook echt de moeite waard is om naar te kijken is de campagne voor Lidl die in 2015 werelds grootste festival Tomorrowland sponsorde. Bekijk ‘m hier!


Eten!
Naast alle serieuze bedrijfsbezoeken was er natuurlijk ook nog genoeg ruimte voor vrije tijd. Buiten een heerlijke wafel met warme chocola en een verse pizza bij een Italiaanse tent, was mijn persoonlijke hoogtepunt toch wel echt ‘The Avocado Show’. Wellicht klinkt dit je al bekend in de oren, omdat hun eerste locatie opende in Amsterdam. Daarmee waren zij het eerste avocado-restaurant ter wereld. Gelukkig ontdekten wij al snel, nadat wij op de eerste avond het centrum aan het verkennen waren, dat de tweede locatie in het centrum van Brussel zit! Uiteraard waren wij hier dan ook te vinden toen wij dinsdagmiddag de tijd hadden om uitgebreid te lunchen. Natuurlijk hadden wij ook wel een krachtige lunch nodig om de rest van de middag de stad en nog meer hoogtepunten te verkennen.

Europese Commissie
Als afsluiter op de laatste dag maakten we een stevige ochtendwandeling vanuit het hostel richting de Europese Commissie. Door een staking in het openbaar vervoer was het niet mogelijk om de metro te pakken. ‘Het duurt even maar dan heb je ook wat’ is het gezegde toch? De lucht was in ieder geval stralend blauw en de zon was duidelijk aanwezig. Dit liet alle moderne gebouwen nog beter tot hun recht komen. Ook alle oudere gebouwen met sierlijke balkonnetjes en het parkje waar we doorheen liepen trouwens.
In de zaal van de Europese Commissie werden twee presentaties gegeven. Als eerste van Dirk Volckaerts, Bureau Infrastructuur en Logistiek en vervolgens door Vangelis Demiris, Directorate-General for Communication. In de eerste presentatie werden wat feiten verteld over de EU en een aantal doelstellingen genoemd. Ikzelf vond de tweede presentatie heel interessant, omdat deze meneer toch wat meer inspeelde op het communicatie-vak en dit voor ons allen toch wat meer van belang is en we onszelf hierin toch iets meer kunnen vinden. Hij vertelde dat hij twintig jaar een succesvol journalist was voor de Griekse media en nu aan de andere kant van deze business zit bij de Europese Commissie. Misschien zag de een of ander deze inspirerende meneer wel als een mooi toekomstbeeld… 😉

Reacties

Heel leuk om te lezen Eva!

5 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.