Blog

The Big Five – Aankomende evenementen van jaar 2

De studenten van jaar 2 zijn het afgelopen halfjaar tijdens de lessen van het vak event bezig geweest met het organiseren van hun evenement. Ieder evenementenbureau heeft een maatschappelijke organisatie gekozen, om het evenement voor te organiseren. In dit artikel lees je vijf leuke initiatieven van studenten.

Door: Tessa Baauw en Noémi van Nierop

1. Sponsorloop Stichting Move X WeConnect Events

Op 18 maart 2023 van 13:45-15:30 uur organiseert het evenementenbureau WeConnect een sponsorloop voor Stichting Move. Verbinding, inclusiviteit en betrokkenheid zijn de belangrijkste waarden voor WeConnect. Deze waarden staan centraal binnen de samenwerking met Stichting Move.

Stichting Move zet zich in voor kansengelijkheid onder jongeren van 10 tot 16 jaar in Rotterdam. Ze organiseren projecten waarbij de talentenontwikkeling van de jongeren centraal staat. Op deze manier leren zij hun waardevolle positie in de samenleving kennen.

WeConnect wil de jongeren van Rotterdam in beweging brengen, door middel van een sponsorloop. Op de sponsorloop staat beweging en maatschappelijke impact maken centraal. Er zal veel aandacht zijn voor Stichting Move en alle goede initiatieven waar zij aan bijdragen. Ben jij sportief, zet jij je graag in voor je medemens en hou je van gezelligheid, kom dan naar het evenement! Voor meer informatie of het kopen van een ticket klik dan op de volgende link: https://linktr.ee/weconnectevents

 

2. POP-UP Store voor Fonds Bijzondere Noden Rotterdam X Dream Events

Dream Events is een evenementenbureau dat bestaat uit vijf studenten. In samenwerking met Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR) hebben zij een POP-UP store opgezet in hartje Rotterdam.

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam helpt Rotterdammers die in een urgente financiële noodsituatie terecht zijn gekomen. FBNR biedt oplossingen om hen te helpen. Dit kan op veel verschillende gebieden, denk bijvoorbeeld aan kleding of een nieuwe wasmachine!

De POP-UP store vindt plaats in de ReShare store in Rotterdam. Tijdens het evenement wordt er een vintage kledingcollectie verkocht van een oud-collega van het fonds. Er zijn veel verschillende kledingartikelen en zelfs sieraden te koop. De opbrengst van de POP-UP store gaat naar dit geweldige fonds. De POP-UP store is geopend van 13:00 tot 17:00. En de toegang is vrij voor iedereen! Kom vooral gezellig langs met familie en vrienden! Klik op de volgende link om hun Instagram in de gaten te houden: https://www.instagram.com/dreamevents.rotterdam/

 

3. Benefietavond Stichting EsSaJo X Lighthouse Events

Op 13 maart 2023 van 19:30-22:00 uur organiseert evenementenbureau Lighthouse Events een benefietavond om geld op te halen voor Stichting EsSaJo. Deze avond staat in het teken van een Swingo; een bingo waarbij je geen getallen, maar muzieknummers af moet strepen.

Stichting EsSaJo zet zich in voor mensen in Rotterdam die onder de armoedegrens leven. Met hulp van vrijwilligers en donateurs doen zij er alles aan om de schrijnende leefomstandigheden die steeds meer mensen ervaren aan te pakken.

Op de Swingo zal er aandacht zijn voor Stichting EsSaJo. Tijdens de avond zal er geld ingezameld worden. Met dit geld helpt LightHouse Events Stichting EsSaJo om kansarme mensen nog meer te tegemoed te komen. Het evenement zal plaatsvinden bij restaurant Baek in Rotterdam Centrum. Wees welkom! Klik op de volgende link om hun Instagram in de gaten te houden: https://www.instagram.com/lighthouseevents_/

 

4. Dinnershow Stichting Destino X STUDIO 5

Op 22 maart 2023 organiseert STUDIO 5 een Dinnershow in JACK Rotterdam voor ongeveer 130 personen. De opbrengsten van deze avond gaan volledig naar Stichting Destino: een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd kleinschalige projecten ondersteunt welke zich inzetten voor kinderen die hulp verdienen. Zo heeft de stichting een ecologisch toilet geregeld voor een weeshuis in Mexico en een aantal operaties voor kinderen gefinancierd.

Bij de dinnershow zijn een welkomstdrankje, 3-gangen diner inclusief 2 drankjes, entertainment zoals DJ’s, een zangeres, een hoofd act, een Photobooth, een loting met mooie prijzen en tot slot een goodiebag voor elke gast allemaal inbegrepen!

Hier kun je meer informatie vinden: https://eventsstudiofive.wixsite.com/events-studio5

 

5. Lucky Numbers Bingo voor ZZF X Caring Events

Evenementenbureau Caring Events organiseert een Lucky Numbers middag voor de Stichting Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) op zondag 26 maart, vanaf 12:30 uur. Bij de Lucky numbers heb je buiten een beetje geluk ook wat kennis nodig, want het is een combinatie van een bingo met een pubquiz. Dit initiatief wordt opgezet om geld in te zamelen en om meer naamsbekendheid te genereren voor het fonds.

Mensen met een zeldzame ziekte voelen zich vaak alleen. Niemand zou zich alleen moeten voelen; dit is dan ook waar het ZZF voor staat en waar Caring Events met het organiseren van dit event aandacht voor vraagt.

Wil je deelnemen aan de lucky numbers spelletjes middag dan kun je klikken op de link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSgz7D4KsrEDpYuoXSfVgtpPlKZiD4M-8TxN2OfVQztqAcmg/viewform

 

De studenten van jaar 2 zouden het geweldig vinden als je een evenement (of natuurlijk meerdere) bezoekt! Heb je vragen, laat het dan weten in de reacties!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.