Blog

The Big Five – Tips bij het zoeken van een stage

Word je al zenuwachtig van de gedachte dat je binnenkort een stageplek gevonden moet hebben? Rustig maar, want je bent vast niet de enige. De derdejaars studenten van Communicatie hebben er hun stage (bijna) opzitten en gelukkig hebben zij vijf toffe tips voor je!

Door: Natashja den Teuling

1. Besluit wat je leuk vindt
Het is natuurlijk belangrijk dat je erachter komt wat je nou eigenlijk leuk vindt. Of om te weten welk beroep je later wilt uitoefenen. Natuurlijk is dit best moeilijk, maar focus je op de momenten waarbij je enthousiast wordt van iets of zin hebt om ergens aan te werken. Ten slotte kan het ook altijd helpen om af te strepen wat je niet leuk vindt.

2. Focus je op je talenten
Sta stil bij alle dingen waar je goed in bent. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: leiding geven, organiseren, content creëren, etc. Het helpt ook om aan je familie of vrienden te vragen welke talenten zij in jou zien. Soms zien anderen dit beter dan jijzelf.

3. Oriënteer je op stageplekken
Alvast rondkijken kan geen kwaad! Kijk bij vacatures wat voor stages er aangeboden worden, wat je er voor moet kunnen en wat voor bedrijven het zijn. Op deze manier kom je erachter wat het aanbod is en kan je een beetje voor jezelf kiezen wat je leuk lijkt. Maak hier vooral een lijstje van zodat je tegen de tijd dat je je stage moet regelen al een aantal bedrijven hebt die je kunt benaderen.

4. Bepaal waaraan je stage moet voldoen
Natuurlijk stelt een bedrijf eisen aan een stagiair, maar als toekomstige stagiair mag je ook zelf best een paar eisen opstellen voor het bedrijf waar je later wil werken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de vaardigheden die je wil leren en/of uitoefenen. Wat voor bedrijf moet het zijn? Klein, groot, formeel? Je kan een bedrijf ook altijd mailen voor een specifieke stageplek.

5. Stage via LinkedIn of stagewebsites
Je hoort ook heel vaak dat stage zoeken via LinkedIn goed werkt. Tip hiervoor: verander je titel op LinkedIn. Een voorbeeld hiervan is: Bachelor student communicatie (Honours) | Oriënterend naar een stage voor augustus 2019 |. Op deze manier zullen recruiters jou vinden in de zoekmachine en zullen ze je benaderen voor stages. Op deze manier wordt je aanbod nog groter.

Om af te sluiten. Een aantal websites voor het zoeken van stages:

  • FashionUnited
  • Praktijklink
  • Mediastage
  • Studentenbureau

Succes allemaal bij het zoeken van een leuke stageplek en hopelijke zullen deze tips je daarbij helpen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.