Blog

Student + …. Joshua van Meuwen

Bij de opleiding Communicatie merk je snel dat de onderdelen als storytelling en social media veel aandacht krijgen. Zowel tijdens de lessen op school als in de praktijk. Je ziet het bijvoorbeeld terug onder de studenten. Ze delen hun verhaal op diverse platformen als Youtube of Instagram. Maar wat nu als ik je vertel dat er ook nog zoiets als radio bestaat. Je vergeet het in het geweld van alle nieuwe media misschien snel, maar radio is nog steeds platform waar je ook uitstekend je verhaal kwijt kunt! Dat bewijst Joshua van Meuwen (20). Hij is radio dj bij de zender RTW FM. In deze Student+ leggen we vandaag zijn verhaal vast.  

Joshua is al vanaf september 2015 werkzaam als radio dj voor de Waddinxveense radiozender RTW FM. Samen met zijn collega Ivar – ook student binnen onze opleiding – verzorgt hij het programma Back 2 Now. Beide heren draaien hier gevarieerde muziekgenres en interviewen tal van mensen. Iedereen is welkom. Zo is Gary Mantiri Palit, onze huidige voorzitter van de studievereniging WIJSz, ook al een keer op bezoek geweest.  

De start bij RTW
Het begon allemaal in maart 2015. Joshua zag dat er een open huis was bij de lokale radiozender tijdens een reggae avond. Hij ging daar op bezoek niet wetend dat deze avond een grote impact ging hebben voor de komende 5 jaar. Na het zien van de indrukwekkende optredens en het opsnuiven van de gehele sfeer van zo’n radiostation, vroeg Joshua of hij misschien wat zou kunnen helpen bij de radioshow. Zo gezegd zo gedaan. Hij werd een van de helpende handen bij de reggae show en een programma op de zaterdagmiddag, waar ook Ivar werkte. 

Het werd september. De presentatoren van de vrijdagavondshow konden allebei niet presenteren de komende twee weken. Het oog viel op Joshua en Ivar. Ze mochten de show overnemen. Dat ging zo goed dat de begeleider van Joshua en Ivar zich er hard voor wilde maken dat ze hun eigen programma zouden krijgen. Wat bleek? Ivar had al die tijd een concept klaarliggen voor een radioshow, alleen miste hij nog een extra paar handen in de ondersteuning. Dat werd dus Joshua. 

En zo zag het radioprogramma Back 2 Now het levenslicht. Het is tot op de dag van vandaag elke vrijdag tussen 18:00 en 21:00 op RTW FM te horen. 

Achter de schermen – of speakers in dit geval –
Tal van computerschermen, heel, heel veel knopjes, zo’n halve dozijn microfoons en twee platenspelers. Het is maar om een kleine indruk te geven van de werkruimte waar Joshua en Ivar iedere vrijdag hun intrek nemen. Ze spreken voor de show af wat voor onderwerpen ze willen bespreken en wie de knoppen bedient tijdens de show. 

Dan hebben we het nog niet gehad over de experimenten en speciale gebeurtenissen. Zo zijn er al vele concepten en showitems voortgekomen uit deze radioshow. Neem bijvoorbeeld “Het rad van willekeurige dingen”. Bij het rad gaat het erom dat je soms moeilijk kan kiezen welk nummer je wil draaien, bijvoorbeeld wanneer er een nieuw album uit is gekomen. Wat ze dan doen, is de volledige tracklist op een rad gooien. Waarna de rad willekeurig een nummer kiest. 

De toekomst
Dat radio maken een ambitie is voor de toekomst, is wel duidelijk voor Joshua. Op 25 september 2020 werd het 5-jarig jubileum van het programma Back 2 Now gevierd. Maar het ziet ernaar uit dat de radiodagen van Joshua nog maar net begonnen zijn. Zo gaf Joshua aan dat hij graag doorgaat met het maken radioprogramma’s. Het is ook zijn droom om later bij 3FM of KINK te werken, dit omdat de muzieksmaak daar volledig in zijn straatje ligt.  

 Interesse om de radioshow Back2Now show te luisteren? Check het dan hier 

 

Reacties

Mooie ervaringen Joshua. Leuk om met je samen te werken tijdens tijdens de cursus customer experience management.

4 jaar geleden geplaatst

Leuk verhaal, en succes met je toekomstige plannen. Ik bewonder mensen met een drive, met schouders ergens onder zetten is alles mogelijk. Op naar de toekomst!! 👌

4 jaar geleden geplaatst

Ik als vader van Joshua kan eigenlijk alleen maar zeggen dat ik heel erg trots ben op hem wat hij de laatste jaren op het gebied van de radio heeft gepresteerd samen met ivar.

4 jaar geleden geplaatst

Je hebt Ernie en Bert, Ren en Stimpy, Bassie en Adrian. RTW FM heeft Ivar en Joshua met het Programma Back 2 Now. Joshua kwam als een broekie binnen en ontplooide zich als een echt radiodier. Of hij nu alleen achter de knoppen zit of met Ivar,hij praat alles vol. Ook mede door Ivar vind ik Back 2 Now een van de leukste programma's bij RTW FM. Hopelijk ligt er een mooie radio toekomst voor je, waar het ook mag zijn.

4 jaar geleden geplaatst

Leuk artikel allereerst. Er valt nog veeeeel meer te vertellen over de start van Joshua bij RTW. Maar het is een toffe collega, dat mag best gezegd worden en gozer, ga zo door, geldt ook voor Ivar.

4 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.