Blog

Het PAROLO Project #2

Mijn naam is Tessa Baauw en ik ben een tweedejaars communicatiestudente aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb meegedaan aan het internationale PAROLO Project en ik ga je alles over mijn ervaring vertellen. In het eerste deel van dit drieluik gaf ik vooral veel informatie over het project zelf. In dit tweede artikel vertel ik je alles over de week waarin ik eindelijk mijn internationale medestudenten heb ontmoet in Rotterdam. In het volgende artikel zal ik terugblikken op wat het PAROLO Project mij allemaal heeft gebracht. 

Door: Tessa Baauw 

De ontmoeting 
Na vier weken online samenwerken was het eindelijk tijd om elkaar in het echt te ontmoeten. De ontmoeting vond plaats op de Hogeschool Rotterdam. Het lokaal was versierd met allemaal leuke vlaggetjes om de studenten hartelijk te ontvangen en de koffie en thee stond klaar. 

Langzaamaan druppelden de internationals binnen. Ik herkende mijn groepsleden direct. We raakten meteen aan de praat over hun reis naar Rotterdam en hoe ze zich voelden. Nadat iedereen plaats had genomen werd de vijfde week van het project afgetrapt door Monique Abbenbroek en kon het feest echt beginnen. Monique is docente aan de Hogeschool Rotterdam en heeft samen met docenten van de andere universiteiten het PAROLO Project opgericht.

De toerist uithangen in ons mooie Rotterdam
Ik moet met schaamte bekennen dat ik helemaal niet zoveel wist over onze mooie stad. Dus toen we in drie groepen als toeristen met een gids door de stad fietsten, had ik het erg naar mijn zin. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe plekken in de stad ontdekt. Wist jij bijvoorbeeld dat er een prachtige binnentuin ligt achter het stadhuis? Je kan het gratis bezoeken en het is absoluut de moeite waard.  

Binnentuin Stadhuis

Hoogtepunten
Ik heb zoveel mooie dingen mogen meemaken met mijn internationale medestudenten, dat ik er wel tien artikelen over zou kunnen schrijven. Ik deel met heel veel liefde mijn drie hoogtepunten met je.

  • Pure gezelligheid
    De eerste avond gingen we met de hele groep uit eten bij het restaurant Bazar in Rotterdam. De energie binnen deze grote groep was zó ontzettend fijn. Iedereen was mega enthousiast en aardig; je merkte echt dat er een hele fijne sfeer hing. Het was zo gezellig dat ik om 22:30 uur pas weer in de trein richting huis zat.
  • Nieuwe connecties
    Uiteraard was het beter leren kennen van mijn groepsgenoten ook een hoogtepunt! We hadden met zijn allen een hele fijne klik en we hebben heel veel gelachen samen. Ik heb momenteel nog steeds contact met mijn groepsgenoot uit Londen. Dat is natuurlijk superleuk!
  • Een kijkje nemen in het nhow Rotterdam Hotel
    Onze opdrachtgever gaat het allereerste koffiehotel ter wereld openen, dus gingen wij langs bij het nhow Rotterdam Hotel om te kijken en leren hoe zij het hotel tot een succes kunnen maken. We mochten alle kamers bekijken en genieten van het uitzicht op de Erasmusbrug. Het was heel interessant om te horen hoe de marketing en communicatie worden geregeld bij zo’n succesvol hotel.

Eindpresentatie
Tijdens deze vijf weken hebben we natuurlijk ook hard gewerkt aan de opdracht voor de opdrachtgever Man Met Bril Koffie. We hebben een pitchworkshop gekregen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de eindpresentatie. Dit was op de laatste dag dat er aan de opdracht werd gewerkt. De presentatie ging heel erg goed en we zijn trots op wat we als team hebben neergezet.

Zoals ik al eerder zei, heb ik zóveel te vertellen dat het niet allemaal in dit artikel past. Als je meer wilt weten over mijn ervaring met en tijdens het PAROLO Project, dan mag je altijd contact met mij opnemen! Dit kan via 1039603@hr.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.