Blog

Edutopper #3 – Bob Marley

Door: docente Communicatie Ank Jansen. 

“Kijk eens mevrouw, wat ik gemaakt heb!” Nick Snijder uit COV1G laat met trots een afbeelding zien van Bob Marley, met een quote erbij. “Ik heb iets soortgelijks gezien van John Lennon en heb gewoon geprobeerd dit na te maken. Wat vindt u ervan?” Als nitwit in Photoshop ben ik onder de indruk. Van de vormgeving, maar ook van de quote. ‘If it takes money to make you happy, your search for happiness will never end.’ Nieuwsgierig vraag ik hem er eens naar.

BobMarleyAanklooien
“Mijn vader luistert ook altijd Marley, dus ik ben wel door hem aangestoken. En dat Photoshop daar ben ik een tijd geleden al mee begonnen. Zelfs voordat ik aan deze studie begon. Ik verveelde me en ben eigenlijk per toeval een how-to filmpje tegengekomen. Ik ben toen gewoon wat gaan aanklooien en heb inmiddels best wat geleerd. Tijdens het vak Mediaproductie in periode 3 heb ik veel klasgenoten geholpen en ik krijg regelmatig vragen van anderen om eens iets te ontwerpen.”

Geen geld
En dat aanklooien, dat past eigenlijk ook bij de quote. Want leuke dingen hoeven geen geld te kosten. “Sterker nog”, zegt Nick, “mensen denken teveel aan geld. Ik ben vooral gelukkig als ik de mensen van wie ik houd om me heen heb en als het goed met hen gaat. En als ik iets nieuws kan leren, zoals Photoshop. Dat hoeft helemaal niet veel geld te kosten en kan je uren en dus zelfs jaren bezighouden!”

Luister Nick’s favoriete Marley song hier:  https://www.youtube.com/watch?v=jGJFINIELik

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.