Blog

De Afstudeermeneer #0 – Intro

Lieve lezer, 

Joshua hier, de muziekfreak van Smart Connecting. De afgelopen jaren was ik natuurlijk druk bezig geweest met de SMART Playlist, een maandelijkse item waarin ik in gesprek ga met studenten over muziek, maar ik ben een lange tijd weggeweest. Tijd om ein-de-lijk iets van mij te laten horen, want ik heb een hoop te vertellen. 

De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met de start van mijn vierde en laatste jaar op de Hogeschool Rotterdam. Het eerste semester staat in het teken van een minor volgen, en alle andere vierdejaarsstudenten kunnen dit vast wel beamen: het is retedruk. College na college, opdracht na opdracht, deadline na deadline. Maar heb ik er spijt van? Absoluut niet! Ik heb het enorm naar m’n zin en ik heb zeker niet het gevoel dat het slecht gaat. Ik mag dan wel slaaptekort hebben, mijn sociale leven is grotendeels aan banden gelegd en in mijn weekend heb ik amper nog vrije tijd, maar dan heb je ook wat. 😉 

Maar vanaf volgende maand staat er iets heel belangrijks op de planning: afstuderen. Twintig weken lang mag ik mijn tanden vastbijten in een vraagstuk voor een bepaald bureau. De afgelopen tijd dacht ik echter: “weet je, eigenlijk is het best leuk als ik iets bedenk waarmee ik al mijn ervaringen en learnings met anderen kan delen.” Dus daarom kom ik zeker weer terug met een maandelijks item; alleen gaat het niet meer over muziek, maar over afstuderen! 

Ik presenteer hierbij: De Afstudeermeneer! Een maandelijkse column waarin ik een halfjaar lang vertel wat ik allemaal tegenkom, waar ik mee aan de slag ga en waar ik eventueel tegenaan loop. Van de eerste kennismakingsgesprekken tot aan mijn eindpresentatie: de hele mikmak. Dit met als doel om jou, of jij nou ook afstudeert óf net begint aan het HBO, een helder beeld te geven van hoe mijn afstudeerperiode eruit ziet. 

Wil je dus op de hoogte blijven van de perikelen van één van de afstudeerders van dit jaar? Lees dan zeker alle edities van De Afstudeermeneer! Niet alleen ben ik benieuwd wat je ervan vindt, maar ook of ik genoeg materiaal zal hebben om over te schrijven… 

De ballen! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.