Blog

De Afstudeermeneer #3 – Terug naar school 

In ‘De Afstudeermeneer’ vertel ik, Joshua van Meuwen, over hoe het reilt en zeilt tijdens mijn afstudeerperiode. En ondanks dat ik middenin het afstuderen zit, zit ik alsnog regelmatig in de schoolbanken. 

“…hatsjoe!” Pff, dit is echt niet het ideale moment. Het weekend zat erop en van het een op andere moment voelde ik mij opeens echt slecht. Het was gelukkig niet onverwacht: ieder jaar ben ik rond dit tijdstip ziek. Maar de fut om aan afstuderen te werken, was voor een groot deel helemaal weg. Ik was dus heel blij dat ik tussendoor wat afleiding kon vinden, want ik mag eindelijk weer naar school. De maandelijkse ‘afstudeerder terugkomdag’ staat op de planning, dat houdt in dat je met andere afstudeerders gaat bespreken hoe alles tot nu toe verloopt. Ik heb iedereen al een tijdje niet meer gezien, dus ik heb zin om weer naar school te gaan. Eerst maar even wat Strepsils en zakdoekjes in huis halen, want ik ga in deze staat niet socializen voordat ik de halve drogist heb leeg gekocht. 

Alles verloopt vervolgens lekker relaxed. Samen met twee begeleiders en drie andere afstudeerders zit ik in een knus lokaaltje. Wel zit ik met mijn hoofd eerst ergens anders, want aangezien het de week van de verkiezingen is, krijg ik die ochtend vanuit alle kanten wat eten in mijn handen gedrukt. Mijn zinnen zijn gezet op het opeten van een reep Tony’s Chocolonely (dankjewel Volt!), maar eerst het afstuderen bespreken. Het is leuk om van iedereen te horen hoe ver ze zijn. De een heeft veel vooruitgang geboekt, de ander heeft nog wat extra hulp nodig. Dus dan gaan we gelijk met elkaar overleggen om te kijken hoe diegene weer verder aan de slag kan. Ook krijgen we instructies rondom het afronden van het eerste deel van de afstudeerperiode. Iets wat ik erg handig vind, want sommige stappen die werden besproken, was ik eerlijk gezegd weer vergeten. Toen de begeleiders klaar waren met hun verhaal, gingen we nog even brainstormen over ideeën. Echt super handig, zodat je weet hoe je de komende weken aan de slag zou kunnen gaan. En als ik eerlijk ben, heb ik er nog van genoten ook. Voor heel even weer op school, lekker overleggen over van alles en nog wat, met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als ik. Hoewel ik afstuderen bij een communicatiebureau ontzettend gaaf vind, heb ik het best wel gemist om in een schoolsetting te zitten. 

Mijn maandelijkse tip voor alle (toekomstige) afstudeerders: probeer zo vaak mogelijk naar die dagen te gaan. Je steekt er wat van op en je krijgt extra handvatten om je vraagstuk aan te pakken. Je begeleiders zijn er voor je, dus wees dan ook niet bang om vragen op ze af te sturen. En daarnaast: je krijgt de kans om weer even gezellig met wat studenten te zitten en niet aan afstuderen te denken. Even een momentje rust is niet zo’n slecht idee toch? Hé wacht eens… ik heb geen keelpijn meer, m’n neus zit niet meer verstopt. Hè hè eindelijk, ik ben niet meer ziek! Heeft zo’n trip naar school tóch nog wat extra voordelen. 🙂 


(Volgende maand: over een momentje rust gesproken, is er naast het afstuderen nog wel ruimte voor ontspanning? En wat doe ik eigenlijk om soms te ontsnappen van alle afstudeerhectiek?) 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.