Blog

De week van – Sacha

Wat maken onze studenten mee als ze een stage in het buitenland gaan volgen? In De Week Van geven deze studenten je een inkijkje in een week stage lopen in het buitenland in de vorm van een fotoverslag. Sacha Kieboom laat ons het mooie New York zien.

“Stage lopen in New York, dat is altijd al mijn droom geweest. Toen ik de kans kreeg om naar het buitenland te gaan voor mijn stage, heb ik er alles aan gedaan om hier te komen! Het regelen van een stageplek zelf was een heel proces. Het visumproces was al helemaal een hel, hier wil ik verder ook geen woorden aan vuil maken. Ik heb mijn vlucht twee keer moeten omboeken, omdat mijn visum niet op tijd geregeld was. Hoe stressvol sommige situaties ook waren, ik zit hier uiteindelijk al bijna drie maanden en ik heb zeker geen spijt van al de tijd en moeite die ik hierin heb gestoken!”

“Ik loop stage bij een architectuurbedrijf waar ik de marketing doe. Hier houd ik me vooral bezig met de SEO van het bedrijf. Het is heel erg wennen om in je eentje in een Amerikaans bedrijf terecht te komen. De bedrijfscultuur is hier anders dan in Nederland. Ook moest ik enorm wennen aan het feit dat ik hier echt voor vijf maanden ging wonen. Het helpt heel erg mee dat mijn studiegenoot en tevens goede vriendin, Mylene, hier ook stage loopt en we ook samenwonen. We hebben dit hele avontuur samen meegemaakt.

Met ons appartement zitten we in de buurt van het beroemde Central Park. Dit is een enorm park met kraampjes voor wat snacks en natuurlijk de schattige eekhoorns die daar te zien zijn.”

“Dicht bij Central Park zit ook het Bryant Park. Dit park is nu met de koude dagen omgetoverd tot een leuke kerstmarkt met een grote schaatsbaan met op de achtergrond een gigantische kerstboom. Dit park vind ik persoonlijk ook leuker om te zien dan Central Park.”

“Wat ik vooral heel erg leuk vind is dat ik elk weekend eigenlijk op vakantie ben in New York. Elke dag is er wel wat nieuws te doen en wat leuks te zien. Ook heb ik al meerdere bezoekers vanuit Nederland gehad, zoals mijn vriendin Alma, vorig weekend.”

“In deze tijd van het jaar merk ik dat kerst in NYC echt een groot ding is. Overal hoor je kerstmuziek, overal hangt kerstverlichting en het kerstshoppen, daar kun je niet om heen. De Bijenkorf in Rotterdam is er echt helemaal niks bij.”

“Het is dan ook een hele happening wanneer de lampjes van de Kerstboom bij Rockefeller Center eindelijk aangaan. Mensen maken hier de tijd voor om dit te kunnen zien en gaan dan samen allemaal aftellen. Wij wilden het ook zien, maar we konden er gewoon niet meer doorheen door de hoeveelheid mensen. Daarom hebben we afgelopen weekend alsnog de kerstboom bekeken (die boom is bizar groot).”

“Ik vergeet soms echt hoe tof het is om in New York te wonen, omdat het voor mij eigenlijk al best normaal is geworden. Ik heb al zoveel toffe dingen gezien en natuurlijk ook de toeristische bezienswaardigheden waarbij het uitzicht vanaf de top of the Rock een hoogtepunt was.”

“Ik geniet echt enorm van mijn tijd hier en zoals eerder benoemd kijk ik elke week op stage weer uit naar wat de weekenden in New York mij te brengen hebben. Ik zit hier nu nog twee maanden en ik kan niet wachten om Kerst en Oud & Nieuw mee te gaan maken hier. Ik raad iedereen die nog niet in NYC is geweest sowieso aan om New York een keertje te bezoeken, al is het maar voor de leuke foto’s en het shoppen!”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.