Blog

De week van…Giorgos

WAT MAKEN ONZE STUDENTEN MEE ALS ZE EEN STUDIE IN HET BUITENLAND GAAN VOLGEN? IN DE WEEK VAN… GEVEN DEZE STUDENTEN JE EEN INKIJKJE IN EEN WEEK STUDEREN IN HET BUITENLAND IN DE VORM VAN EEN FOTOVERSLAG. Giorgos verblijft momenteel in Vic in Catalonië (Spanje) en laat ons zien hoe een week er bij hem uit ziet.

Giorgos neemt ons mee terug naar de eerste week van oktober, een bijzondere maand in Catalonië.

Maandag
De start van weer een nieuwe week in dit pittoreske stadje. Oktober is een vrij aparte maand in Catalonië, allemaal sinds het referendum en de protesten voor de onafhankelijkheid van de regio dat vorig jaar plaats vond. 1 Oktober wordt daarom gezien als een dag om de straat op te gaan, en laat het vandaag precies 1 oktober zijn.

Via de mail kregen we te horen dat het mogelijk zou zijn dat de lessen vandaag afgelast zouden worden, omdat de school studenten en medewerkers de gelegenheid en vrijheid tot protesteren wil geven. Uit nieuwsgierigheid en interesse trok ik daarom om 6 uur ’s avonds naar het stadsplein om deze taferelen met eigen ogen te zien. Het is ongetwijfeld het meest indrukwekkende moment wat ik hier heb gezien, omdat het iets is wat ik mij totaal niet voor kan stellen in Nederland. Benieuwd wat er in dit kader gaat gebeuren de komende tijd…

Dinsdag
Als alle kruitdampen op zijn getrokken, is het tijd voor een normale schooldag. De docenten hier zijn heel erg van de persoonlijke aandacht en proberen de studenten ook zoveel mogelijk te laten participeren. Toch is, en blijft het, jouw eigen verantwoordelijkheid en rekenen ze je daar uiteindelijk ook op af. Best een eerlijke deal lijkt mij zo!

Op dinsdagavond breken we altijd even de week met een gezellig onderonsje in Norton’s Bar, op slechts 5 minuutjes lopen van mijn appartement! Na al dat studeren mag je jezelf natuurlijk ook wel even belonen.

Woensdag
Het is tijd voor de eerste grote opdracht! Voor het vak ‘TV Advert Workshop’ wordt er van mij en mijn groepje gevraagd om voor een bepaald merk een tv-commercial op te nemen. Het merk van onze keuze: KitKat. Aangezien wij zelf alle technische aspecten op moeten lossen, trommelden we een aantal vrienden op om als acteurs te fungeren in deze ‘high budget’ en Oscar-waardige commercial!


Camerawerk, verzorgd door de nieuwe Spielburg.

Donderdag
Donderdag is uiteraard de dag waarop men reikhalzend uitkijkt naar de avond, maar eerst nog een lesje in journalistiek. De docent heeft gewerkt als nieuwslezer voor de Spaanse tak van Bloomberg en is daarnaast ook nog eens persvoorlichter. Om de fijne kneepjes van journalistiek te leren zit je bij deze meneer aan het juiste adres!

De avond begint voor mij altijd met werk, omdat ik via mijn baantje ook in het buitenland bij kan verdienen. Een absolute tip, want meer centjes zijn altijd fijn! Naarmate de avond vordert, trekken we er met z’n allen op uit naar Norton’s Bar! Dat het er gezellig is, is een understatement omdat er altijd wel iets te beleven valt!

#squadgoals

Vrijdag
Even bijkomen van de avond ervoor, maar gelukkig is het rooster zo dat hier ook alle ruimte voor is. Een lesje over social media in de namiddag en we kunnen ons weer voorbereiden op het weekend!
Omdat zowat iedereen op de vrijdag op apegapen ligt, maken we er vaak een gezellige filmavond van of iets anders waar niet te veel energie bij nodig is…

Zaterdag
Het weekend is aangebroken en hoe deze beter te beginnen dan een tripje naar Barcelona! Vanuit Vic gaan er zowel treinen als bussen naar Barcelona toe, dus keuze zat. Samen met m’n beste maten hier, de Oostenrijker Christoph en de Italiaan Dario, zoeken we vaak het stranddistrict Barceloneta op om daar het weekend goed in te luiden.

Langzaam maar zeker zien we steeds meer van onze Erasmus-crew in de stad en besluiten we vaak genoeg om met z’n allen ergens een hapje te doen of om ergens anders in de stad te relaxen of er een dolle avond van te maken!

Zondag
Zondag is ook hier een uitrustdag. In Vic is nagenoeg alles gesloten, dus staan we vaak voor een keuze. Wederom naar Barcelona om daar de rustdag door te brengen, of in Vic blijven? Deze zondag kozen we voor een trip naar Barcelona, want we willen nog even genieten van de laatste warme dagen hier!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.