Blog

#65 Ondertussen – weet ik dankzij corona wel wat ik wil

Natuurlijk is niemand blij met het coronavirus. Maar naast alle ellendige berichtgeving vind ik dat het tijd is om het eens te hebben over iets positiefs dat het virus te weeg heeft gebracht bij mij.

Door: Merel Keulen 

Tijdens de eerste weken van de coronacrisis ging het me nog goed af. Een mooi moment om het dakterras na drie jaar eens grondig onder handen te nemen, de keukenkastjes af te soppen en mijn afzichtelijke rode deur toch maar eens van een likje frisse verf te voorzien. Ik had genoeg klusjes waar ik eindelijk tijd voor had. Maar na een paar weken was ik klaar. Mijn klusjeslijst was afgevinkt, mijn kleren hingen geordend op kleur in mijn kast en ik had zelfs de zolder gestofzuigd (wie doet zoiets überhaupt)? Het was overduidelijk dat ik té veel tijd over had. Maar al snel kwam er een volgende vraag in me op: hoe nu verder ?

Ik wilde graag iets nuttigs doen, iets waarmee ik anderen kon helpen. Ik besloot me op te geven als vrijwilliger bij gewoonmensen.nl – een initiatief om mensen in deze tijd een handje te helpen –  en flyerde in verschillende apotheken en supermarkten om meer mensen te informeren over dit mooie initiatief. Ik voelde me meteen beter. Het voelde alsof ik mijn steentje had bijgedragen. Maar nog steeds knaagde er wat. Wat kon ik nu nog meer doen met al mijn zeeën van tijd?

Al snel dacht ik na over mijn studie. Ik piekerde al een lange tijd over wat ik wilde doen na mijn opleiding Communicatie. Welke onderdelen van mijn studie Communicatie springen er nu eigenlijk voor mij uit en – nog belangrijker – welke onderdelen kan ik misschien inzetten om meer ervaring en kennis op te doen om er nog beter in te worden? Terwijl ik hierover nadacht, verscheen er een berichtje in de groepsapp van mijn werk. Of er iemand leuke ideeën had voor Facebook. Cha-Ching! Dit was het zetje dat ik nodig had. Ik reageerde meteen en ging aan de slag.

Ik werk bij een bedrijf dat schoenen verkoopt. Het familiebedrijf heeft 81 filialen in Nederland. Tijdens de coronacrisis sloot het al zijn filialen. Nu er fysiek geen schoenen meer verkocht konden worden, wilde het bedrijf haar naamsbekendheid en online bereik vergroten door Facebook beter in te zetten. Er werd gevraagd aan de werknemers om hierbij te helpen. En zo begon het balletje voor mij te rollen.

Op InDesign vertaalde ik inhakers, advertenties, kortingen en quotes naar verschillende visuele uitingen. Ik produceerde verschillende soorten content en paste hierbij storytelling toe. Mijn werkgever was super enthousiast. Al snel werden mijn visuele uitingen en teksten gebruikt op alle Facebookpagina’s van het bedrijf. Ook ontving ik verschillende complimentjes vanuit het hoofdkantoor. Stiekem was ik best wel een beetje trots op mezelf met alles wat ik had gemaakt. Ik voelde me een ware communicatieprofessional.

Onlangs volgde ik nog het keuzevak Designing Your Life. Tijdens de cursus leerde ik verschillende technieken die handvatten bieden bij het vormgeven van het leven. Ook de term flow kwam hierbij aan bod. Wanneer je ‘in de flow bent’, ga je compleet op in een bepaalde activiteit. Je bent volledig betrokken bij de activiteit dat je geen besef van tijd hebt. Je krijgt er juist energie van. Ik had mijn flow gevonden.

Nu merk ik pas echt wat ik al allemaal heb geleerd tijdens mijn opleiding Communicatie. En ik weet ook eindelijk wat ik écht leuk vind om te doen. Ik ben in ieder geval de komende tijd bezig met vormgeven, storytelling en content produceren. In deze zin ben ik het coronavirus erg dankbaar.

Maar dat is het dan ook wel, nu mag je weer heel snel uit ieders leven verdwijnen en nooit meer terugkomen. Merci!

 

 


Verhalen vertellen vinden we leuk. Daarnaast vinden we het een onmisbare competentie van een smart connector. Heel graag willen we op een verhalende manier delen wat we beleven. Omdat dit mensen met elkaar verbindt. In de rubriek ‘Ondertussen…. ‘ vertelt iemand binnen de opleiding Communicatie iets wat hem of haar heeft geïnspireerd, heeft geraakt of is opgevallen. 

 

 

 

 

 

Reacties

Mooi verhaal Merel! Veel succes!

4 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.