Blog

#10 Ondertussen.. bij de opleidingsmanager

Door: Martine Borggreve, opleidingsmanager van de opleiding Communicatie

Spontane actie!
Het is woensdagochtend 9.50 uur en ik ben benieuwd wat deze dag gaat brengen. Er wordt op de deur geklopt en een docente stapt binnen: “Ik ben zo enthousiast over hoe studenten de cursus capita in jaar 3 oppakken! “Hebben jullie tijd om erbij te komen zitten en om te zien wat studenten teruggeven?” Hier hou ik van. Hoe leuk is het dat een docent haar enthousiasme deelt en ons uitnodigt, denk ik! Mijn interesse is direct gewekt en ik heb er nu al zin in. Ik check mijn agenda en vijf minuten later zit ik in de les en zit de eerste studente klaar om van start te gaan.

Trots
De studente presenteert een trend die zij heeft geanalyseerd en legt uit wat deze trend voor H&M kan betekenen. “Als we niets doen met jouw trend, wat gebeurt er dan?” Vraagt de docente. De studente legt haarfijn uit waarom deze trend zo belangrijk is voor H&M. Ik merk dat ik trots ben. Trots op deze studente. Trots op haar argumentatie. Trots op haar overtuigingskracht.

Denken in kansen
We leiden op tot “smart connectors “, professionals die meerwaarde bieden door innovatieve communicatieoplossingen te creëren. Wat ik zojuist in de les heb gezien, zijn studenten die in staat zijn om in kansen te denken en deze weten te vertalen naar oplossingen voor een organisatie die van meerwaarde zijn! Het is top en het maakt mij bijzonder blij.

Bloed, zweet en tranen
Teruggekomen in mijn kamer denk ik aan onze docenten. Zij hebben de afgelopen jaren met bloed, zweet en tranen gewerkt aan een nieuw studieprogramma. Ze hebben hun ziel en zaligheid in nieuwe cursussen en projecten gestopt. De investering die de docenten hebben gedaan in het curriculum betaalt zich terug in wat studenten vandaag de dag kunnen en kennen en dat verschil is te zien. Daarom deel ik via deze weg mijn enthousiasme over onze docenten en deel ik, ook al is het officieel een andere rubriek…!…ook meteen een compliment aan hen uit!

Reacties

Jouw klas dus Ellen? Echt heel leuk om te lezen!

8 jaar geleden geplaatst

Leuk artikel!:) @(o.a.)Ellen, heb je 'm in je broekzak gestopt?

8 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.