Blog

De Afstudeermeneer #6 – Is er leven na HR? 

In ‘De Afstudeermeneer’ vertel ik, Joshua van Meuwen, over hoe het reilt en zeilt tijdens mijn afstudeerperiode. Of nou ja… eigenlijk moet ik nu in de verleden tijd spreken, want het zit er op. En ik ben geslaagd. 

 Door: Joshua van Meuwen 

Tegen de tijd dat ik dit opschrijf, is het een uurtje geleden dat mijn begeleider vanuit school mij belde met het goede nieuws. Ze had ook een paar feedbackpunten en wat tips voor de eindpresentatie, maar ik heb het gehaald en dat is het belangrijkste. De hele dag zat ik zo lang in spanning af te wachten op dat belletje… het voelde weer alsof ik op de resultaten van mijn eindexamens zat te wachten. Maar de last is van mijn schouders en laat ik het zo zeggen: de vlag mag uit, het feest is aan en de drank is binnen handbereik. 😉 

Maar nu is het dus ook belangrijk om na te denken over wat er nu gaat gebeuren, want is er leven na het hbo? Volgens mij hebben Veldhuis en Kemper daar nog geen liedje over gemaakt, dus ik kan altijd zelf een poging wagen: 

“De universiteit ligt nu op de loer sowieso, er is leven, leven na het hbo. 

En uiteraard blijf ik werken bij een communicatiebureau, er is leven, leven na het hbo.” 

Nu dat hbo-diploma binnen is, mag ik officieel gaan beginnen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik ben mega benieuwd hoe dat avontuur af gaat lopen. En daarnaast heeft Leene Communicatie, het bureau waar ik heb afgestudeerd, mij een aanbod gedaan. Ze wilden mij niet laten gaan en vroegen of ik parttime wilde blijven als werkstudent. Een baan waar ik kan blijven leren én waar ik alle kennis van de afgelopen vier jaar kan inzetten mét leuke collega’s? Natuurlijk zei ik direct ‘ja’. 

Mijn tip voor de (toekomstige) afstudeerder: denk goed na wat je na het hbo wil doen. Onthoud in ieder geval dat je niks moet doen waar je je niet prettig bij voelt. Of je nou wel of niet wil doorstuderen, een baan gaat zoeken of juist even een tijdje niks gaat doen: dat bepaal jij. En als je dan bepaalde plannen of ambities hebt: ga er dan voor, want niets is onmogelijk. Als je je hbo-diploma hebt, heb je in ieder geval al een groot obstakel overwonnen en komen er nieuwe kansen op je pad, die je zeker aan kan pakken. Oh, maar als je dan je diploma hebt, vergeet dan eerst niet te feesten. Want je hebt het verdiend en dus moet je even tijd voor jezelf nemen. Of zoals Veldhuis en Kemper ooit zeiden:  

“Heb je je doodsangst overwonnen, is het alle dagen feest. Dus vandaag maar vast begonnen, want voor je weet ben je er geweest.” 


(Volgende maand: de allerlaatste Afstudeermeneer. Hoe verliepen de afgelopen maanden en wat zijn nou mijn persoonlijke hoogtepunten?) 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.