Periode 3 trappen we af met de International Week. Dit jaar voor het eerst in jaar 1, 2 én 3. Doel: de internationale context van communicatie verkennen. Maar binnen de hogeschool zijn er meer mogelijkheden om je internationale ambities vorm te geven. Zo ging tweedejaarsstudente Minoesjka Marinisse aan de slag als vrijwilliger bij de Rotterdam International Case Competion (RICC). Een unieke ervaring!
Eind november was het eindelijk zover, de aftrap van de Rotterdam International Case Competition (RICC). Het evenement waar jaren met veel overtuiging naar is toegewerkt. Een week waarin real-life casussen worden opgelost door teams van over de hele wereld. Ik had het voorrecht om die week, samen met ongeveer 30 andere studenten, vrijwilliger te zijn bij dit grote en geweldige evenement.
Een stukje van jezelf
De Case Competition is een competitie tussen zestien teams van verschillende universiteiten van over de gehele wereld. Ze hebben maanden getraind voor deze speciale week. De teams krijgen allemaal een real-life case van een bedrijf en een paar uur de tijd om het op te lossen. Let wel, de teams mogen geen gebruik maken van het internet. Stel je eens voor dat je voor ruim vijf uur in een lokaal zit zonder mobiel en internet, gebogen over een case van een bedrijf. Daar kan je niets anders dan respect voor hebben.
Dat respect komt overal terug, de gehele week. Als vrijwilliger weet je namelijk hoeveel de week vraagt van de deelnemers, maar de deelnemers weten ook hoeveel de week vraagt van de vrijwilligers. Als vrijwilliger ben je namelijk al aan het werk als de deelnemers nog aan het ontbijt zitten en ga je pas naar huis wanneer de deelnemers naar bed gaan. Je maakt alles mee. De chaos wanneer iets niet loopt zoals gepland, de opluchting wanneer het toch net goed gaat, maar ook het verdriet van een team dat verloren heeft en de blijdschap van een team dat net gewonnen heeft.
Ondanks het feit dat het zwaar kan zijn, geeft niemand op. Ik heb nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien die met hart en ziel anderen inspireren het beste beentje voor te zetten. Het komt zo dichtbij dat het niet meer simpel een evenement is, maar echt een stukje van jezelf wordt.
Verder dan Nederland
Ik was, samen met een paar andere vrijwilligers, verantwoordelijk voor de social media. Ondanks het feit dat de RICC een serieuze aangelegenheid is, is het vooral heel leuk. Dat moest terug te zien zijn op de social-mediakanalen. Dit hield dan ook in dat we er op elk moment bij moesten zijn. Je maakt alles al mee, maar als social-mediavrijwilliger moet je dat alles ook vastleggen en dus overal echt zijn. Het extra voordeel hierbij is dan ook dat je iedereen ziet. De deelnemers, de vrijwilligers, de juryleden, de coaches van de teams en iedereen van de organisatie. Iedereen ziet jou ook, en ondanks het feit dat ze allemaal een taak hebben in de week komen ze toch even een praatje maken. Je bent er dan misschien niet bewust mee bezig, maar je netwerk breidt zich uit tot ver over de grenzen van Nederland. Mensen van andere universiteiten, maar ook mensen van verschillende bedrijven. Ineens ben je niet enkel meer een student, maar een professional. Het mag dan wel de meest vermoeiende week ooit geweest zijn, maar de ervaring die ik erin mee heb kunnen nemen is zo uniek dat ik het voor geen goud had willen missen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.