Blog

Uitgelicht – Dialoogpodium Nieuw Rotterdam

Rotterdam is een dialoogpodium rijker: Nieuw Rotterdam. Een podium waar jij kan meepraten over tal van maatschappelijk thema’s die jouw toekomst raken. Want van wie is die stad nu eigenlijk? En wat is nu de kans op een betaalbare woning? Of, hoe houden we in Rotterdam oog voor elkaar nu de wereld om ons heen een hele digitale lijkt te worden?

De eerste editie van dit podium vindt plaats op 10 maart, een kleine week voor de gemeenteraadsverkiezingen. En dat is geen toeval! Hoe belangrijk is het dat de politiek weet wat er voor jou hier in Rotterdam op het spel staat. Dat men jouw mening meeneemt in de beslissingen die de komende vier jaar genomen moeten gaan worden. Op 10 maart kan je het gesprek voeren met de lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen. Maar ook de burgemeester en een aantal wethouders zijn van de partij.

Meer weten? Kijk dan op de webpagina van Nieuw Rotterdam

Op volle kracht vooruit
Nieuw Rotterdam is tot stand gekomen in samenwerking met Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De inzet? Gesprekken organiseren die bijdragen aan ‘een meer duurzame, eerlijke en toekomstbestendige samenleving’. In Amsterdam doen ze dat al vijftien jaar. En met succes. Het is de hoogste tijd om die dialoog in Rotterdam ook een gezicht te geven. Op volle kracht vooruit dus.

Ten slotte. Het dialoogpodium is vooral bestemd voor studenten. Maar natuurlijk mogen docenten, ondernemers en burgers ook aansluiten. Sterker nog, in onze optiek wordt de dialoog daar alleen maar rijker van.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.