Blog

De Afstudeermeneer #4 – Viva la vrije tijd 

In ‘De Afstudeermeneer’ vertel ik, Joshua van Meuwen, over hoe het reilt en zeilt tijdens mijn afstudeerperiode. En deze keer ga ik… Nee weet je wat, deze maand niet. Genoeg aan afstuderen gedacht, tijd om even te ontspannen! Want inderdaad: je hebt nog wel degelijk vrije tijd tijdens het afstuderen. Daarom neem ik je deze maand mee in hoe ik mijn eigen vrije tijd besteed. 

Door: Joshua van Meuwen

Onderuit met een boek
Als ik thuis ben en niks hoef te doen, dan is het fijn om even de laptop dicht te klappen en een boek erbij te pakken. Nu heb ik gelukkig een redelijke boekenkast, dus er zit altijd wel wat leuks tussen. Een dikke aanrader van mij is het boek De Meeste Mensen Deugen van Rutger Bregman. Waarschijnlijk een boek dat iedereen inmiddels wel kent, maar zeker geen boek dat overgeslagen mag worden. Ook poëzie en proza liggen mij erg lekker, zoals Hardgin van Jules Deelder. Alleen maar typische Rotterdamse verhalen van de beste nachtburgemeester die de Maasstad ooit heeft gekend. Maar ook boeken van Boudewijn Büch, Derek Otte en A.F.Th van der Heijden gaan er bij mij in als zoete koek. 

In beweging!
Nu het langzaam weer wat beter weer wordt, is het een goed idee om eens naar buiten te gaan en alle spieren los te maken. Zelf ga ik wel eens aan de wandel, en het liefst dan een lekkere lange route waarbij ik halverwege bij een dichtstbijzijnd winkelcentrum even een verfrissende milkshake of zo kan halen. Fietsen kan ik ook van harte aanbevelen, want als het goed weer is, stap ik regelmatig op mijn stalen ros om uiteindelijk plusminus een uurtje weg te blijven. Meestal fiets ik dan met een omweg naar Gouda en weer terug. Vooral als er markt in het centrum is, ga ik langs deze mooie stad. Je weet immers nooit of je nog ergens een overheerlijke stroopwafel kan krijgen. 

Plaatjes en praatjes
En tot slot is het ook zeker fijn als je, naast het afstuderen, je favoriete hobby kan blijven uitoefenen. Bij mij is wel duidelijk wat dat is: de radio. Sinds februari zit ik bij JINX: een radiostation waar onder andere nieuw radiotalent wordt opgeleid. Iedere woensdagmiddag zit ik tussen 16:00 en 18:00 in een microfoon te praten en voor mij is dat echt het hoogtepunt van de week! Iedere keer mag ik weer de lekkerste liedjes aan de luisteraar laten horen, samen met een aantal van mijn persoonlijke favorieten. En daarnaast heb ik soms de mogelijkheid om ook de actualiteit bij mijn show te betrekken, zoals wanneer Harvard een onderzoek publiceert over werkgeluk:  


 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joshua van Meuwen (@joshuapuntcom)

Dus mijn advies deze maand: plan je week goed in. Niet alleen zodat je weet wanneer je aan iets moet werken, maar ook wanneer je juist niet aan iets moet werken. Op die manier is voor jezelf gelijk helder op welke momenten je rustig aan kan doen. En als je dan zulke momenten hebt, besteed ze dan zoals jij het wil. Of je nou niks gaat doen of juist veel activiteiten gaat inplannen: zolang je maar kan genieten van de momenten waarop je even niet aan afstuderen hoeft te denken. 


(Volgende maand: iets meer over de opdracht waar ik mee bezig ben. Hoe verloopt alles en hoe zien de komende weken eruit?) 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.