Blog

The Big Five Zomer Kijktips

De Nederlandse zomer kent nogal eens een regenbuitje. Niets mis mee. Ook regenbuien hebben zo hun functie. Heerlijk om die tijd te besteden aan al de series en films waar je het hele jaar door geen tijd voor hebt gehad. In deze Big Five vijf kijktips. Voor als de zon het even af laat weten.

 #1 The Five
Het DNA van het vermiste jongetje Jesse duikt na 20 jaar weer op bij een brute moord op een vrouw. Vier vrienden, in 1995 ook betrokken bij de verdwijning van Jesse, pakken de zoektocht weer op en doen er alles aan om de onderste steen boven te krijgen. Een detective zoals een detective moet zijn. Als kijker word je keer op keer op het verkeerde been gezet. Zeker omdat ieder personage een soort van zwart randje heeft. Je weet echt niet welke kant het opgaat. Of Jesse nog leeft? We zeggen niets maar bereid je wel voor op een zeer verrassend einde. Een absolute aanrader. Nog tot 10 augustus online te zien. Dus zorg er wel voor dat je er snel bij bent.

 #2 Suits
Een grote hit op Netflix, de Amerikaanse serie over het advocatenduo Harvey Specter en Mike Ross. Samen weten ze de meest ingewikkelde cases geniaal op te lossen. Harvey, hard en meedogenloos, en Mike, naïef maar met zijn fotografische geheugen meer dan briljant. In iedere aflevering wordt er weer een nieuwe rechtszaak opgepakt. Met altijd dat grote geheim op de achtergrond. Het veroordeelt beide mannen tot elkaar. Als het ooit bekend wordt, is er geen weg terug en gaan er koppen rollen. De afgelopen vier seizoen ging het nog goed, maar er beginnen wel steeds meer barstjes ‘in the best kept secret’ te ontstaan.

Netflix heeft dit najaar het vijfde seizoen ingepland. Kruip nu alvast in het verhaal, dan stoom je in het najaar direct door naar de nieuwe afleveringen. Wel zo prettig om niet te hoeven wachten. Heb je alle vier de seizoenen al gezien en duurt oktober nog te lang? Wijk dan even uit naar Amerika. Daar is seizoen vijf al in volle gang.

#3 Absolutely Fabulous, the movie
Niet alle recensies zijn even lovend, maar als een film de PR-wereld op de korrel neemt, dan kan je hier als communicatieman of –vrouw niet omheen. Heeft de PR-professional zijn langste tijd gehad? Patsy (Joanna Lumly) en Eddy (Jennifer Saunders) doen er alles aan om ons daarvan te overtuigen. Oordeel zelf!

 #4 Bij Andy in de auto
Over de persoon Andy van der Meijden heeft iedereen wel een mening, maar wij vinden het concept van zijn youtube-serie erg leuk. Gejat, maar wel in de goede zin van het woord. Andy heeft er een eigen sausje overheen gegoten. Gewapend met een GoPro praat hij met verschilllende voetballers over het wel en wee van hun voetballeven. En dat levert eerlijke en opmerkelijke gesprekken op. Een Michiel Kramer bijvoorbeeld. Hij vindt de voetballerij eigenlijk verschrikkelijk en wil er zo snel mogelijk mee stoppen. Of Andy zelf die, in een gesprek met Elia, bekent dat hij voor het eerst in zijn leven over de Erasmusbrug rijdt. Toch niet voor te stellen?

 #5 WDS’19
De laatste in de rij van vijf. En dat heeft zijn reden. Je kunt namelijk wel wat op deze eigen productie aanmerken. Aan de andere kant, iedere video wordt bij WDS’19, de oudste en gezelligste voetbalclub van Breda, wel met heel veel enthousiasme gemaakt. En als er iets key is!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.