Blog

The Big Five – Vegan eettips in Rotterdam

Sinds een paar weken probeer ik zuivelproducten beetje bij beetje uit mijn leven te schrappen. Zuivel zit echter in enorm veel producten verwerkt; dat broodje op het station, het stukje taart op je oma’s verjaardag, ga zo maar door! Eén van de problemen die ik ondervind was buitenshuis eten, want dan ben je vaak afhankelijk van de kaart en de sympathie van de restaurantmedewerkers. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer eettentjes in Rotterdam te vinden die vegan gerechten serveren. Hier zijn een paar van mijn favorieten!

1. Happy Earth Kitchen (Zwaanshals 299)
Ik begin het lijstje met een tentje dat, zover ik weet, een volledig veganistische menukaart heeft. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, zoete lekkernijen, smoothies, zuivelvrije milkshakes en meer. Er is dus voor iedereen wel iets, wat ik ideaal vind ik als mijn niet-veganistische vrienden mee op pad neem.

In de ochtend is het een goed idee om hun ‘RAWnola’ uit te proberen! Dit volledige ontbijt van €7,50 bestaat uit muesli dat volledig beladen is met stukjes vers fruit. Je kan kiezen voor een veganistische melk naar keuze, maar je kunt het ook eten met kokosyoghurt! Als je vooraf wilt bekijken wat ze allemaal serveren, kun je een kijkje nemen op de menukaart op hun website. Leuk om te melden is dat ze ook een blog hebben, en zeg nou zelf, krijg je daar nou geen trek van?

2. The Dutch Weed Burger Bagel (van Bagel & Beans, meerdere locaties in de stad)
Misschien kennen jullie de Dutch Weed Burger al, maar wisten jullie dat Bagel & Beans sinds twee jaar ook een Bagel-variant verkoopt? Omdat Bagel & Beans geen grillplaat heeft, wordt deze burger in de oven bereid. Ik proef dat verschil heel eerlijk gezegd niet, maar goed, ik ben dan ook niet echt een culinaire fijnproever. De Dutch Weed Burger Bagel is volledig plantaardig en palmolie-vrij. Het lekkerste is misschien wel het unieke sausje, de Weed Sauce. In totaal ben je €8,25 kwijt.

3. Pizza Gusto (van Happy Italy, meerdere locaties in de stad)
Bij de Happy Italy zijn de prijzen verrassend laag; voor €5,45 krijg je een pizza waar je u tegen zegt! En laat deze pizza nou ook net vegan zijn; ik heb het natuurlijk over de pizza Gusto! Tomatensaus, rucola en een mix van gegrilde paprika, aubergine en courgette zorgen voor een simpele maar toch overheerlijke pizza. Krijg je de pizza niet op? Geen probleem, de restjes worden dan verpakt in een mooie pizzadoos die je mee naar huis kunt nemen. Dan kan je de volgende avond (of ochtend) er nog eens genieten. Het enige wat deze lekkere en grote pizza voor mij beter zou kunnen maken, is een laagje veganistische kaas. Als de groenten niet helemaal goed over de pizza zijn gedistribueerd, kan het nog wel eens voorkomen dat je een hap deeg met tomatensaus neemt..

4. Spirit (Mariniersweg 9)
Soms weet je van tevoren gewoon nog niet wat je vanavond wil eten. Spirit is dan een uitstekende keuze, want hier kun je kiezen uit zo’n vijftig gerechten. Al het eten is vegetarisch en meer dan de helft van de gerechten zijn ook nog eens veganistisch. Heb je zin om voor driegangen en een drankje of twee te gaan, dan kun je in Spirit lekker dineren voor nog geen €30. Heb je zin om iets minder te eten, dan is dat ook geen probleem! Bij Spirit mag je zelf opscheppen en betaal je naar het gewicht van wat er op je bord ligt.

5. Vegan Doughbox (Pannekoekstraat 82A)
Bij de Baker’s Dough op de Pannekoekstraat kun je, zoals de naam misschien al verraadt, lekker snoepen van koekjesdeeg zonder dat je daarbij op je kop krijgt van je moeder of oma. Veel van de producten worden gemaakt met eieren of zuivel, maar de veganistische optie is er zeker eentje die je moet uitproberen! Wanneer je dit toetje eet, dat is volledig aan jou. Het is vast wel ergens op de wereld tijd voor een nagerecht, toch? 😉 Je kunt de lekkernij namelijk gewoon mee naar huis nemen. Dat is handig als jouw ogen, net als de mijne, groter zijn dan je maag!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.