Blog

The Big Five… voor tijdens het IFFR

Van 25 januari tot en met 5 februari staat Rotterdam in het teken van film. Het thema van het IFFR is dit jaar Parallax Views en er wordt een filmprogramma gepresenteerd dat de polarisatie van de hedendaagse maatschappij onderzoekt. Naast ontzettend veel films kijken, kun je in de stad nog meer doen de komende dagen. Wij zetten de vijf leukste opties voor je op een rij.

#1 Terug in de tijd
Wat is jouw favoriete soundtrack? Op vrijdag 27 januari reis je in Anabel chronologisch door de beste nummers uit films en series van toen en nu. Denk aan Austin Powers, Pulp Fiction, Grease, Flashdance… Tijdens deze speciale filmeditie van Tijdcapsule gooi je je voetjes van de vloer en dans je door de moderne filmgeschiedenis.

#2 And the winner is…
Weet jij alles van films? Van Arthouse tot Hollywood blockbusters? Weet jij precies welke films bekroond zijn met een oscar? Ken jij heel veel filmquotes uit je hoofd? Test dan op maandag 30 januari je filmkennis in de Erasmus Film Quiz.  Je kunt je met maximaal vijf vrienden inschrijven vanaf 19:00. De quiz start om 19:30 uur en vindt plaats in de Schouwburg Foyer.

#3 DJ’s, drinks and bites
Het filmfestival betekent ook feest bij Lola. Tijdens het IFFR draaien hier op de vrijdag en de zaterdag fijne Rotterdamse DJ’s. Ondertussen nip jij van de lekkerste cocktails, gin tonics en natuurlijk van Lola’s befaamde sangria. Tot 01:00 uur serveren ze er bovendien speciaal voor de gelegenheid, en voor de late trek, pinchos uit de nachtkeuken. Een ideale tussenstop in alle festivalvreugde.

#4 JETSET
De IFFR afterparty JETSET in BAR heeft heel toepasselijk als thema after the movies. Perfect dus om nog een dansje te wagen na de film. Dit doe je op de deuntjes van Jaques Renault, Jeff Solo en Le Romph. Ook dit feestje staat gepland op 27 januari. Mocht je nu niet kunnen kiezen tussen JETSET en Tijdcapsule, dan ga je toch naar allebei? De locaties zitten immers naast elkaar.

#5 The next generation
Op vrijdag 3 februari wordt de winkel van Samsøe & Samsøe in het kader van het filmfestival getransformeerd tot een heus filmtheater. Opkomend creatief talent krijgt hier deze avond een podium om hun werk te laten zien. Naast de creaties van deze nieuwe generatie filmmakers, zijn er hapjes, drankje en muziek. Je vindt de winkel op de Meent.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.