Blog

Gevraagd en ongevraagd advies – ontmoet de opleidingscommissie #3

De opleidingscommissie adviseert de directie en het management gevraagd en ongevraagd over de kwaliteit van het onderwijs, het examenreglement en de uitvoering of verandering daarvan. Met onze leden Marcel Verbakel, Maaike van Amerongen-Kettenis, Lindsey Zimmerman, Femke Ras en Anna Vroom vergaderen we eens per maand over prangende onderwerpen die spelen binnen onze opleiding. Onder andere de invulling van het leerteam, de roostering, de binding onderling en het werkgeluk komen aan bod.  

In deze rubriek stap je in de schoenen van een commissielid en bekijken we met een kritische blik en vanuit een creatieve invalshoek de verschillende thema’s waar de opleidingscommissie zich de afgelopen periode over heeft gebogen. 

Door: Lindsey Zimmerman

We stellen deze keer graag onze docentleden, Maaike, Marcel en Leyla, aan jullie voor! 

Maaike van Amerongen-Kettenis
“Een fijne werkomgeving voor docenten en een goede studieomgeving voor studenten; dat is waar ik me hard voor wil maken.”

Hallo! Ik ben Maaike van Amerongen-Kettenis. Er waren in mijn studententijd geen specifieke opleidingen Communicatie. Dat maakt ons vakgebied zo tof. De ontwikkelingen en veranderingen volgen elkaar zo op dat ik zelfs na de 16 jaar dat ik hier nu werk, nog iedere keer bezig ben met de vraag: “leiden we met dat wat we doen daadwerkelijk onze studenten op tot de communicatieprofessional waar organisaties echt op zitten te wachten?”.

Om een sterkere bijdrage te kunnen leveren aan de beroepsontwikkeling van de student zit ik in de opleidingscommissie. Met een genuanceerde blik kijken we mee naar wat we doen en hoe we dat doen binnen de opleiding, stellen we kritische vragen en staan we stil bij signalen die we krijgen van studenten en docenten.

Marcel Verbakel 
“Elke dag proberen ons onderwijs en onze opleiding weer iets beter te maken.”

Hi, ik ben Marcel Verbakel, getrouwd en vader van drie kinderen (19, 20, 24). Na mijn hbo-opleiding Communicatie in Utrecht (1986) heb ik ruim 22 jaar gewerkt bij verschillende reclamebureaus in Rotterdam. Daarna vond ik dat het tijd werd om mijn kennis en ervaring en enthousiasme voor het communicatievak door te geven aan de volgende generatie. Inmiddels ben ik alweer ruim 13 jaar werkzaam bij de opleiding Communicatie en geef ik met heel veel plezier les in alle studiejaren.

Ik zit bij de Opleidingscommissie (in de rol van voorzitter) omdat ik zo niet als docent naar een specifiek vak kijk maar als OC-lid naar het hele Curriculum met de praktijk voor ogen. Vanuit dit bredere perspectief en in een andere rol kan ik als OC-lid het verschil maken naar o.a. het Management. En dat gaat verder dan alleen de doorontwikkeling van het Curriculum. Ook onderwerpen als werkdruk, medewerkers- en studenttevredenheid en inclusiviteit zijn onderwerpen waar ik mij mee bezig wil houden samen met andere collega’s en studenten.

Leyla Öcel
Ik ben op zoek naar een plek waar ik meer kan doen dan alleen lesgeven en begeleiden. Ik geloof dat de opleidingscommissie een belangrijke rol speelt in het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs.”

Lesgeven in het vak Engels is altijd mijn passie geweest. Ik heb op verschillende scholen gewerkt als docent en ontwikkelaar, en heb ruim 22 jaar ervaring met lesgeven. Lesgeven is nog altijd mijn passie, maar ik ben op zoek naar een plek waar ik meer kan doen dan alleen lesgeven en begeleiden.

Als docent op deze opleiding ben ik gepassioneerd om samen met andere docenten en studenten de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Door lid te worden van de opleidingscommissie kan ik actief bijdragen aan het ontwikkelen van een beter onderwijsprogramma en het optimaliseren van het leerproces voor de studenten.

Ik geloof dat de opleidingscommissie een belangrijke rol speelt in het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs en het waarborgen van de belangen van de studenten. Ik ben daarom gemotiveerd om mij hiervoor in te zetten.


Ben je van mening dat er nog iets op de agenda moet bij de opleidingscommissie en borrelen er in jouw hoofd flitsende, innovatieve ideeën om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen?

cmi-opleidingscommissie-co@hr.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.