Blog

The Big Five Smart Connections #2

De krachten bundelen. Co-creëren. Samenwerken. Rotterdammers zijn gek op bruggen slaan. Al die slimme connecties maken de stad sterker en mooier. Wij selecteerden de grote vijf van dit moment:

1. Bruggetje erbij x2
Mooi is-tie natuurlijk wel – De Zwaan – maar eerlijk is eerlijk: inmiddels twintig jaar oud is de Erasmusbrug natuurlijk wel een beetje de Ponte Vecchio van het verder hagelnieuwe stadscentrum. Hoogste tijd voor twee extra bruggen! Vindt ook de gemeente Rotterdam. Die presenteerde onlangs dit plan:

Niet gek hoor, ik zie wel mogelijkheden. Eerst maak je een ommetje in historisch Delfshaven. En een kwartiertje later wandel je schilderachtig Oud-Charlois in. Of deze: eerst hangen we het Feyenoordsjaaltje om in De Kuip en later die avond nemen we plaats op Woudestein. Prima plan dus! Lees hier verder.

864x486
2. RET gaat zandhappen
Sterke staaltjes connecten? Dat kun je wel aan de RET overlaten. Nu al sjees je vanuit hartje Rotterdam met metro E bijkans tot op het Binnenhof in Den Haag. Handig als je moet lobbyen ofzo. Maar let op: vanaf 2017 cross je vanuit centrum 010 bij Hoek van Holland zo het strand op. Wat gaat er gebeuren? Simpel: metro’s tussen Rotterdam en de Hoek! De NS pakt zijn biezen. En RET plakt er vanaf HvH Haven meteen een kilometer spoor aan. Zodat je vanaf het nieuwe perron HvH Strand letterlijk de zee in rolt. Nadeel: nog één zomertje wachten. Lees hier verder óf kijk verder.

RiF010-impressie-690x4303. Van schmutzig slootje tot surfin’ safari
Rotterdam en water. Dat is koek en ei. Als het gaat om de Maas, tenminste. Maar het naamgevende slootje (de Rotte, weet je wel) wordt op veel plekken letterlijk en figuurlijk met de rug aangekeken. Nu is er hoop: de boys van Rif010 hebben een prachtidee. Zij willen het stukkie Steigersgracht (zeg maar tussen Markthal en Hoogstraat) omtoveren tot surfparadijs.
‘Maar dan heb je wel eerst golven nodig’, hoor ik jou denken. Precies. En die gaan ze maken. Kijk hier maar eens. Eén probleem: omwonenden zijn niet blij met de decibellen die samenhangen met waterpret. Connect ff met elkaar jongens: want dit is wel echt gaaf! Volgen en liken: https://www.facebook.com/rif010/

4. Connecten voor de centen
Kijk eens aan, net opgericht: www.connectrotterdam.com. Ondernemen zit de Rotterdammer in het bloed. Een beetje steun van mede-Rotterdammers is daarbij nooit weg. Sinds kort bestaat Connect.Rotterdam. Een digitale marktplaats waar ondernemers en investeerders mekaar vinden. Klinkt ons van Smart Connecting supersmart in de oren. Ook nog communicatieadvies nodig? Wij weten nog wel een paar talenten.

5. De La Soul in Annabel
En – net als de vorige – is ook deze big five niet compleet zonder een duik in de muziekgeschiedenis. Let op. Ken je De La Soul nog, nog, nog…? Je weet wel. Me, Myself & I, Ring ring ring (Ha Ha Hey). Ja? Staat gewoon in Annabel. Dinsdag 21 juni. Ik zeg: oversized blouse aan en gaan.

Zing hier alvast in: https://www.youtube.com/watch?v=P8-9mY-JACM

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.