Blog

The Big Five – Netflix series voor in de herfstvakantie

Vakantie betekent ontspanning. En sinds een aantal jaren blijkt NETFLIX aan die ontspanning een zeer welkome bijdrage aan te leveren. Met een nieuwe redactie in huis, doen we direct maar eens een rondje. Wat zijn de favoriete series van Isa, Mabel, Alma, Juliëtte en Eva? Leren we ze direct een beetje kennen!

La Casa de Papel – Isa Bulthuis
Als je La Casa de Papel nog niet gezien hebt, moet je dit zeker gaan doen. Deze Spaanse serie gaat over een groep criminelen die met elkaar de grootste misdaad ooit begaan; namelijk de Koninklijke Munt van Spanje overnemen en hier zoveel mogelijk geld laten drukken.
Hierbij gijzelen ze ook mensen, waardoor de politie niet zomaar binnen kan vallen. De groep criminelen wordt geleid door de Professor, hij is als het ware het masterbrein van het hele plan en heeft de groep bij elkaar gebracht. Hij datet undercover met Raquel Morillo, de politievrouw die het hoofd is op deze zaak, om zo informatie van de politie te krijgen en ze te misleiden. Dit leidt tot een aantal zenuwslopende momenten. Zal het de groep lukken om deze missie te voltooien?

Prison Break – Mabel Ottink
De vijf seizoenen van Prison Break heb je binnen no-time uitgekeken, dus verwijt het mij niet als je je hele herfstvakantie op Netflix hebt besteed!  De serie gaat over twee broers, van wie er een vanwege een politieke samenspanning onterecht in de gevangenis belandt. Hij zal over een paar maanden geëxecuteerd worden voor het vermoorden van de broer van de president. Michael Scofield doet er vervolgens alles aan om zijn broer Lincoln weer vrij te krijgen, waaronder zelf opgesloten worden… De serie zit vol met spannende ontsnappingspogingen en elke aflevering roept weer brandende vragen bij de kijker op. Actie dus, maar wel met een portie drama en een vleugje humor.

 

Black Mirror – Alma Botic
Als je houdt van een thriller met een blikwerper op onze samenleving in de toekomst, is Black Mirror een grote aanrader. De serie heeft 4 seizoenen waarbij elke aflevering een andere cast en een losstaande verhaallijn heeft. Hierdoor maakt het dus niet uit als je midden in seizoen 2 wil starten, omdat je de eerste aflevering niet interessant genoeg vond. De serie geeft een reeks van (voornamelijk technologische) ontwikkelingen weer in onze samenleving met de daaropvolgende consequenties in ons dagelijks leven. Black Mirror is in een donker jasje gestoken, wat het spannend maakt om naar te kijken.

 

How to get away with murder – Juliette Beukers 
In deze serie volg je het leven van Annalise Keating, advocaat en professor in strafrecht aan de Universiteit van Middleton, Philadelphia. De vraag die centraal staat in haar lessen is: ‘Hoe
kom je weg met een moord?’ Elk jaar selecteert zij een groep van haar beste studenten die mee mogen werken op haar advocatenkantoor. Terwijl de studenten Annalise helpen met haar zaken, raken zij zelf betrokken bij een moord. Door middel van flashbacks kom je steeds meer te weten over hoe de studenten betrokken zijn geraakt en kom je achter hun persoonlijke problemen. Uiteindelijk blijkt Annalise ook niet helemaal zuiver te zijn. Als je aan de serie begint, niet meer stoppen. Dit is dus een perfecte serie om je vakantie mee te vullen!

 

Elite – Eva de Klerk
Als je fan bent van La Casa de Papel én Gossip Girl heb je met deze serie eigenlijk de perfecte combi te pakken. Elite wordt gespeeld door een deel van de cast van La Casa de Papel en speelt zich af op een Spaanse particuliere school voor kinderen met welgestelde ouders. Zo kun je in de serie zien hoe deze tieners hun exclusieve leventje leiden. Doordat drie ‘doorsnee’ tieners door een brand op hun oude school op de privéschool terecht komen, ontstaat er veel confrontatie tussen rijk en arm. Uiteindelijk leidt dit tot liefde, veel drama en zelfs een moord! De perfecte thema’s voor een flinke dosis spanning.

 

 

Reacties

Leuk meiden, bedankt voor de tips!

6 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.