Blog

How about – studiedruk

In deze rubriek vragen wij naar de mening van studenten over de actualiteiten, hoe denken communicatiestudenten over verschillende onderwerpen? Deze keer gaat we praten over studiedruk.

Drie op de vier studenten is emotioneel uitgeput. Dat blijkt uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Hier moet natuurlijk verandering in komen. Het is ook niet niks, sinds het leenstelsel moeten veel studenten veel werken naast hun studie, maar je wilt ook nog tijd vrij houden voor je vrienden.

Als ik voor mijzelf spreek, ervaar ik ook weleens stress. Ik woon op mijzelf in Rotterdam en alle huishoudelijke taken zijn al een baan op zich. Mijn studie gaat mij vrij gemakkelijk af, maar ik hoor van alle kanten dat werkervaring het belangrijkste is wanneer je een baan zoekt. Daarom doe ik een aantal dingen naast mijn studie; ik schrijf voor de krant, maak videoitems voor een lokale omroep en zit in de redactie van Smart Connecting. Natuurlijk vind ik het super leuk om hiermee bezig te zijn, maar het levert soms ook behoorlijk wat stress op. En ja, dan wil ik ook nog tijd vrijmaken voor mijn vrienden.

Hoe denkt de rest van de studenten hierover? Vinden zij dat de Hogeschool Rotterdam meer aandacht moet besteden aan stress en burn-outs? Of fietst iedereen zo door de studie heen?

https://youtu.be/quCvQkI8OlU

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.