Blog

Door andere ogen #6 – You can always go, downtown…

Hey there, fellow students! Vandaag neem ik jullie mee op mijn geweldige reis naar Londen. Vorig jaar had ik de kans om voor het eerst deze prachtige stad te bezoeken en ik kan je vertellen, het was een ervaring om nooit te vergeten! Dit keer ging ik samen met een grote groep medestudenten van de minors Corporate Business en Get Connected. En raad eens? Ik maak deel uit van die laatste groep, de Engelstalige minor waar je een internationale community opbouwt met je projectgroep.

Door: Fatih Sevinç

Normaal gesproken ben ik een liefhebber van solo reizen, omdat ik dan volledig mijn eigen ding kan doen. Maar deze keer besloot ik mee te gaan met de flow en mijn klasgenoten op te zoeken. En ik moet zeggen, het heeft goed uitgepakt! In dit artikel wil ik graag mijn avonturen in Londen met jullie delen.

De reis naar Londen begon voor mij in de welbekende tube. Ik was onderweg naar mijn klasgenoten die aan het lunchen waren bij Waterstones Piccadilly, mijn absolute favoriete boekhandel. Als je net als ik gek bent op boeken, dan is dit echt een aanrader! Het gebouw telt meer dan vier verdiepingen en je kunt er urenlang ronddwalen tussen de boeken. Het is gewoonweg fantastisch!

Onze reis naar Londen was eigenlijk een soort studiereis met veel vrije tijd. Natuurlijk werd er van ons verwacht dat we deelnamen aan het programma, waarbij we onder andere een bezoek brachten aan TBWA, een groot reclamebureau met meerdere vestigingen, waaronder Amsterdam. Ook bezochten we Republic, een communicatiebureau dat voor ons een interessante communicatieopdracht had klaarliggen. Maar we kregen gelukkig ook genoeg vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

En raad eens waar ik mijn vrije tijd aan heb besteed? Fotograferen in Londen! Deze stad is gewoon een walhalla voor fotografie. Het is de stad van Virginia Woolf, één van mijn favoriete schrijvers. Ook is het de stad waar mijn favoriete actrices Anya Taylor-Joy en Thomasin Mckenzie samen een film hebben opgenomen. En laten we vooral Sherlock Holmes niet vergeten, ook een icoon van deze stad. Ik was helemaal in mijn element en heb de mooiste plaatjes geschoten.

Een wandeling richting het hostel, nadat we uit eten gingen.

Een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum in Londen, waar ik mijn klasgenoot en tevens goede vriendin heb mogen fotograferen. De afgelopen maanden heb ik haar een aantal keer mogen fotograferen en haar portretten waren aanleiding voor mijn motivatie tot meer foto’s van mensen om me heen.

Nachtfotografie is voor mij altijd een moment om tot rust te komen. Even weg van de drukte. Alleen. Ik houd daarvan. Maar in Londen, besloot ik met een andere goede vriendin rond te lopen. En dat was zo’n fijne ervaring. Diepe gesprekken. Veel lachen en mooie plekken zien.

Hoe leuk is het, als je vraagt of je ’s nachts foto’s mag maken van anderen, zeker als het weer niet goed is (het begon tijdens deze foto een beetje te regenen). Het bederft de pret niet, gelukkig.

En op de vraag of ik deze reis mis. Ja. Het fotograferen van mijn vrienden is het mooiste wat er is. Ik ben oprecht zo blij dat ik de afgelopen maanden een aantal mensen uit mijn klas heb mogen fotograferen en ergens doet het me ook zeer dat het bijna voorbij is. Maar ik heb afgesproken met mijn vrienden uit de klas dat als ze, (sommige komen uit het buitenland,) terugkomen ik weer helemaal los kan gaan met fotografie.

En ik ben dankbaar, dat ik mijzelf kon ontwikkelen door hen, als vrienden en klasgenoten, als onderwerp te maken binnen mijn fotografie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.