Blog

Student + …. Florian de Vette

Een studie volgen is op zich al een behoorlijke bezigheid. Toch blijft het leuk om er ook een mooie hobby naast te hebben. Als afleiding maar ook omdat het vaak zo’n mooie combinatie vormt. In deze rubriek komt het verborgen talent van onze studenten naar voren. Dit keer alle aandacht voor rock-‘n-roll’er Florian de Vette. Omdat communicatie ook muziek is! En muziek communicatie!

Door: Axel van Pamelen

Headbangend drummen voor volle zalen in de nacht en dan overdag met z’n neus in de boeken. Rock and roll en studeren zijn twee woorden die waarschijnlijk nog nooit samen in een zin zijn uitgesproken. Voor Florian de Vette is het niet alleen de realiteit maar way of life.

Little Drummer Boy
Al van jongs af aan zit Florian met wat hij kan vinden te tikken, trommelen, grooven en grinden. Het drummen zit hem in het bloed en al snel stond zijn eerste drumstel in zijn kamer. Opgroeiend in dé Nederlandse rock and roll city, ook wel bekend als Den Haag, kwam zijn liefde voor rock en metal al tot uiting en timmerde hij aan de weg  met zijn oude band Mutt Dog County. Harde 80’s geïnspireerde riffs met Foreigner-achtige zanglijnen toonden zijn voorliefde voor 80’s hair metal en power rock. Zelfs tijdens het studeren staat rock and roll hoog bij hem in het vaandel, altijd op zoek naar de oplossingen met een rebels karakter. En als hij dan een beetje kan shockeren, graag!

Balanceren op het randje
De keren dat ik het klaslokaal binnenliep en Florian zag zitten – voorovergebogen, capuchon op en met 3 lege blikken Red Bull voor hem – zijn op meer dan zes handen te tellen. De uitdaging van een dubbelleven is een grote maar eentje die hij niet uit de weg ging. Ook al gaat het niet altijd op de conventionele manier, toch zorgde hij ervoor dat hij de beste balans kon vinden tussen zijn rock-‘n- roll lifestyle en studentenleven. Want zeg nou zelf, rock and roll is nooit conventioneel toch!?

Met zijn nieuwe band, Life’s Electric, is hij hard op weg naar succes.  Na het tekenen van een record deal bij Talpa Music is zijn carrière in een stroomversnelling gekomen. Toch blijft hij aan de studie. Hier en daar met wat vertraging maar hij blijft doorzetten. Inmiddels is hij in het laatste jaar van zijn studie terechtgekomen en lonkt het felbegeerde diploma. Daarna kan hij zijn communicatie skills volledig inzetten voor de communicatie rondom zijn band,

Now that’s what I call a smart connector!

Genoeg geschreven, tijd om de muziek van Florian en zijn band Life’s Electric te checken…

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.