Blog

Student + … Eva Rose

Lange bruine lokken en een vrolijk gezichtje van een dertienjarig meisje verschijnen in beeld. Wat lief! Maar wacht eens even… Wat heeft ze ongekend veel kijkers en weergaven?! In een paar jaar tijd zie je het jonge meisje groeien in haar YouTube-video’s. Met inmiddels negentigduizend abonnees en diverse grote samenwerkingen mag Eva Rose zich een ware influencer noemen. In deze nieuwe Student + … deelt eerstejaars Smart Connector Eva van der Heijden hoe het is om een populaire vlogger te zijn, hoe ze haar bereik heeft opgebouwd en wat haar doelen zijn.

We beginnen met drie dilemma’s:
Het eerste jaar zonder moeite je P halen of het ‘normale leven’ met offline lessen en studiegenoten?
“De laatste! Ik mis het ontmoeten van nieuwe mensen.”

 Geen telefoon of geen filmcamera?
“Dan maar geen filmcamera. Met je telefoon kan je ook filmen ;)’”

Geen vlogs meer of een jaar studievertraging?
“Een jaar studievertraging. Het filmen geeft me zoveel positiviteit, dat zou ik niet willen missen. Maar daarnaast is studeren ook heel belangrijk, dus ik probeer het te combineren.”

Van hobby naar merk
De opleiding Communicatie leert je in het eerste collegejaar om jezelf als brand te zien. Hierbij zijn storytelling, het bijhouden van LinkedIn en het maken van een persoonlijk tijdschrift het begin. Maar zonder studieboek en handvatten: hoe ver zou jij zijn gekomen als meisje van 13?! ”Een passie voor filmen en editen heb ik altijd al gehad,” vertelt Eva. Maar sinds een jaar heb ik meer kunnen halen uit mijn Merk’ en mijn video’s. De groei ging vanzelf, het begon als een hobby en ik vond het best spannend toen mijn eerste video online stond. Familie en vrienden reageerden zo goed! En zolang ik mijn creativiteit en editskills erin kwijt kon, plaatste ik het gewoon en zag ik wel of iemand het zou zien.”

Van fashion naar mindset
Waar Eva vijf jaar geleden begon met video’s over fashion, beauty en lifestyle, richt ze zich nu meer op studie, structuur in je leven en een goede mindset. Voordat ik het doorheb, heb ik ook mijn telefoon opnieuw ingericht. Ook haar trouwe volgers reageerden steeds enthousiaster onder haar tips, tricks en videos over effectief studeren. Eva anticipeerde hierop: “De volgers lieten zien dat ze dit nuttig en leuk vinden en zolang ik het zelf ook echt leuk vind om hiermee bezig te zijn, hebben we een match!” 

Kernwaarden: realistisch en positief
Ik wil realistisch blijven voor mijn kijkers en altijd een positieve boodschap meegeven in mijn video’s”, zegt Eva Rose. Haar uit de hand gelopen hobby neemt ongeveer 24 à 30 uur per week in beslag. De laatste paar jaar wordt Eva steeds meer gevraagd voor samenwerkingen. Daarom heeft ze zich aangesloten bij een managementbureau dat haar daarbij helpt. Dat is heel fijn en scheelt haar veel tijd. Videoediten doet ze overigens nog wel gewoon zelf en dat wil ze ook graag blijven doen. “Mijn studie gaat altijd voor, maar ik kan me soms best schuldig voelen als ik een paar dagen later dan gepland mijn wekelijkse video publiceer.”

Over het hebben van een voorbeeldfunctie
“Ondanks het feit dat ik een voorbeeldfunctie heb, vind ik het belangrijk dat ik gewoon ‘mijn eigen ding doe’. Negatieve reacties laat ik dan ook gewoon staan. Je begint een kanaal en dan weet je ook dat er een kans bestaat dat niet iedereen lyrisch is over jouw content, vervolgt Eva. Heb je dan nooit spijt van iets dat je een paar jaar geleden hebt gepost? “Ik ben altijd heel voorzichtig met het plaatsen geweest, zodat ik achteraf gelukkig nooit spijt heb ervaren, antwoordt ze.  

Op naar de 100.000 abonnees!
Het doel van Eva is om dit jaar naar de 100.000 abonnees te gaan. Daarnaast hoop ik dat mijn kijkers in de toekomst met me meegroeien. Tot nu toe heb ik het altijd superleuk gevonden om video’s te maken en te editen. Als leuke samenwerkingen een toegevoegde waarde zijn voor mijn kijkers, ga ik daarop in. Dat is voor mij een voorwaarde. Eva weet nog niet waar ze over tien jaar zal zijn, maar weet wél dat ze nog niet klaar is zolang ze er plezier in houdt.” 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.