Blog

Stage in Beeld: MS Mode

Het vinden van de juiste stage is ontzettend belangrijk. Je loopt immers 5 maanden lang elke werkdag op je stageplek rond. Maar hoe vind je de perfecte stage? Waar moet je rekening mee houden? En hoe ervaren studenten hun stage nou eigenlijk? Dat zijn vragen die vast wel eens door je hoofd zijn gegaan. Gelukkig zijn vele studenten je voorgegaan en hebben zij bergen met ervaring. Ik spreek met vierdejaarsstudent Laura die verslag doet over haar stage bij MS Mode.

Door: Merel Keulen

Wie ben je?
Ik ben Laura Cox, 22 jaar en vierdejaarsstudent. Je kent me misschien wel als “Een van die twee Limburgers” die rondliepen bij Wijnhaven 107.

Waar heb je stagegelopen?
“Ik liep stage bij MS Mode, een keten voor grote maten dameskleding. Ik noem het liever curvy fashion, dat klinkt beter.”

Hoe is jouw zoektocht naar een stage verlopen?
“Ik vond het heel belangrijk om bezig te zijn met mijn passie, daarom koos ik een stage in de wereld van mode. Op het platform FashionUnited waren alle vacatures op het gebied van mode te vinden. Ik solliciteerde op een aantal verschillende functies bij bedrijven uit deze branche. Ik ging op gesprek en werd aangenomen bij MS Mode.”

Waar moet je op letten bij het zoeken van een stage?
“Zorg ervoor dat je, voordat je daadwerkelijk begint, weet met wat voor werkzaamheden je gaat uitvoeren. Word je hier enthousiast van? Zie je je hier de komende vijf maanden mee bezig zijn en sluiten de werkzaamheden goed aan bij de competenties vanuit de opleiding? Dan zit je goed!

Hoe zag je stage(dag) eruit?
“Ik begon met het checken en afwerken van mijn mails. Die nam ik globaal door en hierop baseerde ik mijn to-do list. Hierop stonden taken als PR-pakketjes maken en versturen, contact onderhouden met het PR-bureau, setjes klaarmaken voor stylisten en meetings bijwonen. De belangrijkste taak voor mij was alle communicatie rondom de influencers regelen.”

Hoe heb je je stage ervaren?
“Mijn stage was, op mijn minor in Parijs na, de leukste periode uit mijn schooltijd. Mijn stage zorgde ervoor dat ik opnieuw enthousiast werd over mijn studie. Omdat ik het geleerde eindelijk in de praktijk mocht uitvoeren, zag ik pas echt wat ik allemaal met de opleiding Communicatie kan. Na mijn stage ben ik ook nog een tijdje blijven werken voor MS mode tot ik voor mijn minor naar Parijs ben verhuisd.”

Heb je nog tips voor studenten die op zoek zijn naar een stage?
“Zoek een stage die je écht leuk vindt. Wat is je passie? Zorg dat deze verwerkt is in je stage en ga niet voor de makkelijke en snelle weg. En als tip voor tijdens je stage: houd je schoolwerk goed bij en stel je stagebedrijf hiervan op de hoogte. Voor de rest moet je er vooral van genieten. Het zijn de leukste en leerzaamste momenten van je schoolcarrière.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.