Blog

Stage in Beeld met Julia Spit

Het vinden van de juiste stage is ontzettend belangrijk, je loopt immers 5 maanden lang elke werkdag op je stageplek rond. Maar hoe vind je de perfecte stage? Waar moet je rekening mee houden? En hoe ervaren studenten hun stage nou eigenlijk? Dat zijn vragen die vast wel eens door je hoofd zijn gegaan. Gelukkig zijn vele studenten je voorgegaan en hebben zij bergen ervaring.

Wie ben je?

Mijn naam is Julia Spit, ben 20 jaar en zit inmiddels alweer in het laatste jaar van de opleiding communicatie. Ik ben dus op het moment hard bezig met mijn afstudeeronderzoek!

Waar heb je stagegelopen?

Ik heb stagegelopen bij Gisou, een bedrijf dat is opgericht door een Nederlandse influencer, Negin Mirsalehi. Het bedrijf verkoopt voornamelijk hair care producten en is heel erg gefocust op social media.

Hoe is jouw zoektocht naar een stage verlopen?

Het was voor mij nog best spannend! Ik heb de zoektocht naar een stage best lang uitgesteld. Ik kreeg het er opeens wel heel warm van dus toen heb ik snel een open sollicitatie gestuurd naar Gisou. Dat pakte eigenlijk gelijk goed uit dus dat is eigenlijk het enige bedrijf dat ik benaderd heb!

Waar moet je op letten bij het zoeken van een stage?

Gebruik je connecties! Niet alle stageplekken staan even goed gecommuniceerd online, dus wie weet kom je op die manier iets tegen wat je anders niet gevonden zou hebben. Zorg ook dat je een beetje weet waar je naar opzoek bent en wees niet bang om een open sollicitatie te sturen! Als een bedrijf geen stagevacatures online heeft staan betekent het niet gelijk dat ze er niet geïnteresseerd in zijn.

Hoe zag een stage(dag) eruit bij jou?

Heel gevarieerd eigenlijk. Ik zat op de Operations & Logistics afdeling waar ik mij voornamelijk bezighield met customer care en de website. Daarnaast vielen ook alle taken die niet onder de andere afdelingen hoorde bij deze afdeling. Dus dat was onder andere ook de kerstboom regelen, maar ook veel HR taken.

Hoe heb je je stage ervaren?

Ik heb het echt ontzettend naar mijn zin gehad op mijn stage. Ik ben er echt achter gekomen dat de mensen en de sfeer binnen het bedrijf wel een groot gedeelte van de ervaring bepaalt. Ik zat bij een vrij jong en informeel bedrijf waardoor ik me gelijk thuis voelde. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van wat ik wel en niet leuk vind om te doen en dat ik deze branche erg leuk vind!

Heb je nog tips voor studenten die op zoek zijn naar een stage?

Een eerste impressie is zo belangrijk. Zorg er dus echt voor dat je cv en je motiviatiebrief perfect zijn. Laat de spelling driedubbel checken, laat je slc’er op school je motivatiebrief goed doorlezen en sta open voor de tips die zij of hij je geeft. Als je cv en motivatiebrief niet goed zijn, is er grote kans dat je niet eens op gesprek mag komen en dat is natuurlijk zonde!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.