Blog

SAMTHINKS III

Hoort u dat ook? Het zoetgevooisde geluid van het licht-satirisch hoogtepunt van je dag. Correct, de nieuwe SAMTHINKS is hier. Met deze keer: een interview over vrij zijn met carnaval, nieuwslimericks en tot slot een recensie.

Carnavalvrij
Je kon er de afgelopen tijd niet omheen. De polonaise van de wansmaak dendert door de straten van het betamelijke. Van hier tot Oeteldonk (bij Hoevelaken linksaf red.) sprak men over de strijd van Brabant en Limburg om vrij te krijgen voor het vieren van Carnaval. Inmiddels zijn er al honderdduizenden handtekeningen verzameld door mensen die van Carnaval een officiële vrije dag willen maken. Ik sprak hierover met de Prins Carnaval van Zatlieperveen, Prins Eddie de veertiende.

Ik werd verwelkomd in een loods van Carnavalsvereniging De Vederwappers, waar een groepje jongens druk bezig was met het maken van een praalwagen. De praalwagen had de beeltenis van een gesmolten gnoom, althans dat denk ik, ik heb dat niet geverifieerd. Over een aantal weken zal de praalwagen meerijden in de grote optocht van Zatlieperveen, een begrip in Zatlieperveen.

“Carnaval is voor mij echt een extra deel van mezelf”, zegt Prins Eddie terwijl hij genoegzaam een hap van zijn gevulde koek neemt, “soms weet ik gewoon niet waar carnaval ophoudt en waar ik begin, we zijn zo aan elkaar verbonden”. Eddie neemt een teug van zijn biertje: “Ik ben jaren geleden al begonnen met een lobby om vrij te krijgen met Carnaval, dat dat nu wordt opgepikt door bekende Brabanders als Sjef den Dooier en Boule de Vleu, ja dat is fantastisch.”

“Ik was een van de eersten die gezegd heeft, tot hier en niet verder, ik wil vrij met Carnaval! Dat heb ik toen gekregen ook. En natuurlijk, ik ben ontslagen en sindsdien al zeventien jaar werkloos, maar deze jongen hoeft met Carnaval niet te werken!”

Nieuwslimericks
Er is niets zo fijn als een mooie rijm. Alles wordt leuker als het rijmt, hetzelfde had voor deze zin gegolden.

Groningen
De trillende mensen in Groningen
Staan in de kou door gênante vertoningen
Wij hebben hun gas
Dat komt mooi van pas
Voor het verwarmen van ónze woningen

Het boek over Trump
De president uit het ondernemerscircuit
Ook bekend om zijn xenofobie
Vindt het boek over hem niet deugen
“Het is één grote leugen,
Ik ben een stabiele genie”

Boef
Er is eens rapper gaan stappen
Beetje stoer doen met honderden flappen
Hij riep: “vuile kech”
Nu is iedereen weg
Zijn tour kunnen ze ook wel schrappen

Recensiersels
In de rubriek Recensiersels recenseer ik dingen die ik interessant, indrukwekkend, angstaanjagend of een ander bijvoeglijk naamwoord vind.

Wat: De storm van 18 januari
WAT!?: DE STORM VAN 18 JANUARI!!!!

Sinds het Nederlands Elftal zich niet meer kwalificeert voor grote eindtoernooien zijn we als volk op zoek naar een gevoel van verbroedering. De Nederlander smacht ernaar om verkleed als oranje baviaan met een opgeblazen klomp op zijn hoofd liedjes van Wolter Kroes te zingen. Daar doe je niks aan, dat zit nou eenmaal in onze aard.

Naast voetbal is er weinig dat zo verbroedert als een nationale ramp, dus de storm kwam als geroepen.

Heel het land werd weer even een. Iedereen stuurde elkaar dezelfde filmpjes door, miljoenen mensen zagen hoe een jongen een Olympisch record rodelen zonder rodel op zijn naam zette. Evenzoveel mensen zagen hoe een moeder en haar baby bijna verzwolgen werden door een uit de kluiten gewaaide boom.
Geen gezeur meer over kechs, niemand die het nog had over studieverenigingen, geen beeldenstorm maar een echte storm. Het dak ging er af, letterlijk!

Het heeft wat gekost, een slordige 100 miljoen euro, maar dan heb je wel hetgeen dat Nederland nodig heeft. Een drama dat net zo groot is als het Nederlands Elftal.

Code oranje werd code rood, maar voelde nog oranje. Hadden we elke dag maar zo’n ramp.

★★★★☆

Reacties

Je hebt echt goede heupen

6 jaar geleden geplaatst

😂👍

6 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.