Blog

Op de agenda: expo ’48 Hours in Tokyo’ in KINO

Marwan Magroun, een Rotterdamse fotograaf, won in 2017 De Kracht van Rotterdam. Daarna was zijn doel om een eigen expositie te organiseren en dat is gelukt. Vandaag, 6 oktober, wordt zijn expo ‘48 Hours in Tokyo’ gelanceerd in KINO Rotterdam.

Door: Juliëtte Beukers

Carrièreswitch
In 2012 ging Marwan na zijn studie Human Resource Management aan de slag bij de Belastingdienst. Daarnaast was hij altijd al bezig met fotografie. In 2015 begon hij met zijn huidige stijl: urban photography. Hij kreeg veel complimenten op social media en kreeg steeds meer volgers. Hij werkte ondertussen nog steeds bij de Belastingdienst, maar in 2016 besloot hij zelfs zelfstandig fotograaf te worden. Hij legt uit: “Het leven is er niet om aan iets vast te grijpen. Je moet meegaan met wat je hart zegt. Dit heb ik ook gedaan en ik heb er nog steeds geen spijt van.” Naast fotograaf is Marwan docent Fotografie & Film op de SKVR Rotterdam.

Ongelofelijk maar waar
Een paar maanden geleden kreeg Marwan een berichtje op Instagram van één van zijn volgers: “Hoe zou je het vinden om naar Tokyo te gaan?” Het was een vrouw die bij de KLM werkte en af en toe iemand mocht meenemen op reis. “In eerste instantie dacht ik dat ze een grapje maakte, ik kende haar namelijk niet persoonlijk”, vertelt Marwan. Op een gegeven moment kreeg hij weer een berichtje met een specifieke datum. Toen besefte Marwan dat hij écht mee mocht naar Tokyo. Hij was door het dolle heen, Tokyo stond namelijk al een tijdje bovenaan zijn lijstje om naartoe te gaan. “Ik houd van de Japanse cultuur en Japanse films. Toch had ik eerder nog niet de mogelijkheid om ernaartoe te gaan. Zo’n vliegticket is natuurlijk best prijzig.” Hij hoefde dus ook geen twee keer na te denken en vanaf toen is het allemaal erg snel gegaan.

De dynamiek van Tokyo
“We zijn erheen gereisd en er eigenlijk maar heel kort gebleven, vandaar dat de expositie ’48 Hours in Tokyo’ heet”, legt Marwan uit. Toch heeft hij veel van de stad kunnen zien. Zo vertelt hij dat hij onderdeel wilde zijn van de dynamiek. “Ik vind het een heel bijzondere stad en werd gegrepen door de snelheid van de grote van de stad.” Hij deelde ondertussen veel filmpjes op Instagram en daar werd enthousiast op gereageerd. Toen hij terugkwam in Nederland postte hij nog wat foto’s en de reacties waren overweldigend. “Toen ik dit enthousiasme voelde, ben ik de opties gaan bekijken voor een expositie. Ik kwam al vrij snel in aanraking met KINO, een filmtheater in Rotterdam,” vertelt Marwan trots.

Hij is erg blij dat zijn eerste doel, een eigen expositie, werkelijkheid wordt. In de toekomst wil hij meer gaan reizen. Hij wilt maatschappelijke thema’s belichten, maar vind het ook belangrijk om dit af te wisselen met luchtige onderwerpen. Volgens Marwan moet het leven tenslotte gevierd worden.

De opening van de expositie ‘48 Hours in Tokyo’ is vanavond, in de foyer van KINO Rotterdam en duurt van 21.00 uur tot 02.00 uur.

Credits header: Marwan Magroun

Reacties

Leuk! Lijkt me zeker de moeite waard!!

6 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.