Blog

Op Amerikaanse Toer: Make the White House Bark Again!

Nadat Giorgos jullie meenam op virtuele Amerikaanse verkiezingsreis, bleef het even stil. Tot nu dan! Ik neem het stokje van hem over en praat jullie compleet bij over het laatste nieuws, en natuurlijk de uitslag, van de Amerikaanse verkiezingen. Spoiler alert.

Mocht je de laatste weken onder een steen hebben geleefd: Joe Biden heeft de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten gewonnen. Hij wist de meerderheid van de kiesmannen te veroveren en hiermee zijn plek in het Witte Huis te bemachtigen. Maar, hier ging nogal wat aan vooraf. Héél wat.

Dagen in spanning
Het vierjaarlijkse circus was in volle gang. Op 3 november gingen de meeste stembussen dicht en kon het tellen van de stemmen beginnen. Dit nam dagen in beslag. WaaromTijdens deze verkiezingen werden er heel veel stemmen per post uitgebracht. Hierbij gelden andere regels dan bij het digitaal stemmen en neemt het naleven van deze regels veel meer tijd in beslag. Na dagen durfde nog steeds niemand een winnaar uit te roepen. Behalve Trump dan, die riep zichzelf alvast uit tot winnaar van de verkiezingen. Ouch…. Hij had misschien zijn glazen bol iets beter moeten oppoetsen voordat hij erin keek. Hoewel Trumps actie weinig mensen verbaasde, shockeerde het toch velen.

Een president voor àlle Amerikanen
Toen de winst de andere kant op leek te gaan, 
eiste Trump dat er een einde moest komen aan het tellen van de stemmen in verschillende staten. Ook eiste hij verschillende hertellingen en kondigde hij aan juridische stappen te ondernemen. Maar niemand houdt ‘m meer tegen hoorop 7 november wordt dan eindelijk bekend gemaakt dat Joe Biden de 46e president van de Verenigde Staten zal worden. Hierbij speelt zijn running mateKamala Harris ook een belangrijke rol. Zij is straks de eerste donkere vrouw in de Amerikaanse geschiedenis die vicepresident wordt. Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt en werd door zo’n beetje elk mediakanaal opgepakt. Wat een mijlpaal! Joe Biden geeft aan een president te zijn voor alle Amerikanen. Of ze nou op hem gestemd hebben of niet.

In voorbereiding op de machtsoverdracht
Momenteel bereidt Team Biden zich voor op de machtsoverdracht, oftewel: de presidentiële inauguratie, die plaatsvindt op 20 januari. De voorbereidingen die momenteel getroffen worden moeten ervoor zorgen dat Biden vanaf zijn eerste dag volledig operationeel is als kersverse predident. Wel zo efficiënt! Ondertussen gaan de rechtszaken van Trump over de verkiezingen gewoon door, maar tot op heden zonder succes voor hem.

20 januari zal er naast de presidentiële inauguratie ook een dubbele verhuizing plaatsvinden. De inventaris van Trump wordt eruit gegooid (niet letterlijk) en maakt plaats voor die van Biden. Hopelijk laat Trump niet per ongeluk een schilderijtje hangen.. En dan nog een leuk detail: het Witte Huis moest het vier jaar zonder viervoeters doen, maar hier brengt Joe Biden gelukkig verandering in. Hij neemt twee honden mee naar het Witte Huis, genaamd: Major en Champ. Make The White House Bark AgainWij kunnen in ieder geval niet wachten!

Mochten er wederom grote ontwikkelingen komen rondom de Verkiezingen en de machtsoverdracht, dan praten we je uiteraard meteen bij!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.