Blog

#64 Ondertussen – Maak ik online tentamens

Het is inmiddels meer dan een maand dat de scholen dicht zijn. Projecten worden vanuit huis gemaakt, consulten met docenten worden via Teams gehouden en presentaties worden vervangende opdrachten. Toch was vorige week een week die net iets anders was. Het was namelijk tentamenweek. En hoe maak je tentamens tijdens de quarantaine?

Door: Noa Appel

De dag van het eerste online tentamen. De wekker gaat. Ik sta op, ontbijt snel, kleed me aan en nestel me met een kop thee achter mijn bureau. Dan gaat het wachten in. Om 10:25 ververs ik mijn pagina en zie ik het online tentamen verschijnen. Ik ben toch een beetje zenuwachtig. Nerveus download ik het bestand en lees ik de regels nauwkeurig door. Na een grote zucht begin ik aan mijn eerste online tentamen.

Ondertussen word ik afgeleid. Een appje dat binnenkomt van een vriendin. Een vogeltje dat langs mijn raam vliegt. Het geluid van mijn gezinsleden die met hun eigen dingen bezig zijn. Het is toch een gek gevoel zo, thuis een tentamen maken. Waar je normaal in een lokaal zit met een surveillant die om de zoveel tijd langsloopt, zit je nu op je kamer met niemand om je heen. Waar er normaal moeilijk wordt gedaan over het gebruik van markeerstiften, ligt er nu van alles om je heen. Als je een spellingsfout maakt arceert Word het woord met een gerafelde rode lijn. Is dit echt een tentamen? 

Toch zet ik door. Ik leg mijn telefoon ondersteboven met het geluid uit. Ik lees de opdracht nogmaals goed door en begin te tikken. Ik merk dat het toch zo gek nog niet is. In een tempo dat ik nooit had kunnen aanhouden met de pen, tik ik mijn persbericht weg. Op de plekken waar ik me bedenk, druk ik op de delete knop, in plaats van een lelijke kras op mijn blad. Met trots lees ik tot slot mijn tekst door. Het is gelukt, denk ik dan. Mijn eerste tentamen online. 

Als ik eenmaal het tentamen heb ingeleverd, staar ik naar mijn beeldscherm. Wat nu? Ik kan gaan douchen, een ontbijtje maken, een serie kijken of een boek lezen. Dat allemaal zonder eerst een fietstocht van twintig minuten af te leggen. Toch had ik dat liever gehad dan binnen moeten blijven. Dan zou ik nu de stad ingaan met vriendinnen. Peinzend staar ik naar mijn beeldscherm. Ik moet namelijk wel een keuze maken. Netflixen in bed of op de bank?

 


Verhalen vertellen vinden we leuk. Daarnaast vinden we het een onmisbare competentie van een smart connector. Heel graag willen we op een verhalende manier delen wat we beleven. Omdat dit mensen met elkaar verbindt. In de rubriek ‘Ondertussen…. ‘ vertelt iemand binnen de opleiding Communicatie iets wat hem of haar heeft geïnspireerd, heeft geraakt of is opgevallen. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.