Blog

Hoe is het met …. Michael Calame?

Je hebt van die types van wie je denkt: van jou zou ik weleens iets meer willen weten. Van die types die toffe dingen lopen en zitten te doen (vrij naar Boddé & Van Luyn). Types die bij je in de klas zitten of hebben gezeten, types die je kent uit het vakgebied, uit de media of gewoon viavia. Aan dit soort kleurrijke figuren besteden we aandacht in de rubriek ‘Hoe is het met…. ? Deze keer in de spotlight: Michael Calame, vierdejaarsstudent Communicatie en drijvende kracht achter het succesvolle muziekproject ‘Secret Bandits’.

Je zit in je vierde jaar. Betekent dat dat je binnenkort gaat afstuderen?
Ik hoop in oktober 2017 te kunnen zeggen dat ik geslaagd ben. Waarom in oktober? Omdat ik een kleine studievertraging heb opgelopen. Dat komt min of meer omdat school voor mij  vaak op de tweede plaats kwam.

Tweede plaats?
Mijn grootste hobby is muziek en daar verdien ik dan ook mijn brood mee. Broodje kaas hoor, nog geen broodje kaviaar. Maar dat hoeft ook niet per se van mij. Zolang ik er maar heel veel plezier in heb. Misschien kennen mensen mij van ‘‘Secret Bandits’, mijn huidige project. Onder deze naam breng ik samen met Marc Trompper muziek uit in Europa en Zuid-Amerika. Als je mij überhaupt al kent van de muziek, is de kans overigens groter dat je me kent van ‘The Flexibles’, waarmee ik door Nederland reisde om mensen uit hun dak te laten gaan. Hieruit kan je dus wel opmaken dat ik een dj/producer ben. Op 19 mei jl. kwam mijn track ‘Trace Of Embers’ uit op het muzieklabel Alveda Music.

Het tofste dat je tot nu toe in je carrière hebt meegemaakt?
Er zijn al wat toffe dingen voorbijgekomen, maar als ik moet kiezen zijn er twee dingen die mij voor altijd zullen bijblijven. In ieder geval die keer dat ik naar Flying Dutch ging, een festival in Rotterdam. Te gek toen ik daar mijn eigen track voorbij hoorde komen. Maar mijn trip naar Marrakech staat wel echt bovenaan de lijst. Vrijdagochtend in het vliegtuig heen, zaterdag draaien en zondag weer terug, geen rijen bij het vliegveld, een weekend lang behandeld worden als een VIP, dat is toch iets waar ik echt niet aan kon wennen. Het was een zeer enerverende ervaring!

En … nog wat tips voor je mede-studenten?
Een tip kan ik het niet echt noemen, maar het belangrijkste is om je tijd goed te verdelen. Door mijn muziek heb ik een studievertraging opgelopen, mede doordat ik niet om kon gaan met de tijd. Ik moest en zou aan mijn muziek werken en dat kwam mijn schoolwerk niet ten goede. Een andere tip is om te gaan waar jij voor staat. Mensen in mijn omgeving waren het lang niet altijd eens met mijn beslissingen, maar toch heb ik nooit opgegeven. En dat moet niemand doen. Als een hobby of passie uitmondt in iets waar je je geld mee kan verdienen, mag je ontzettend trots zijn.

Klinkt goed, maar nooit getwijfeld?
Natuurlijk wel. Er was zelfs een periode waarin niet zeker wist of ik mijn studie wel voort wilde zetten. Diep in mijn hart wilde ik me volledig richten op de muziek. Maar uiteindelijk besloot ik toch om mijn studie af te maken, aangezien je nooit weet wat er in de toekomst gebeurt. Inmiddels ben ik wat beter in het verdelen van mijn tijd, maar toch zit ik gemiddeld 20 uur per week in de studio om muziek te maken. Daarom ben ik er wel zeker dat jullie in de toekomst nog meer van de naam ‘Secret Bandits’ gaan horen.

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.