Blog

Hoe is het met… Lieke van der Plas?

Je hebt van die mensen, waarvan je denkt: van jou zou ik weleens meer willen weten. Van die types die toffe dingen lopen en zitten te doen (vrij naar Boddé & Van Luyn). Types die bij je in de klas zitten of hebben gezeten, types die je kent uit het vakgebied, uit de media of gewoon via-via. Aan dit soort kleurrijke figuren besteden we aandacht in de rubriek ‘Hoe is het met…. ?’ Dit keer in de spotlight: oud-studente en zakelijk vlogger Lieke van der Plas.

Waar zouden we jou van kunnen kennen?
“Afgelopen donderdag was ik op een feestje in Superdisco en kwam er iemand naar mij toe: ‘Jij bent Lieke van der Plas van LEF Media’. Het was al laat, ik had wellicht het laatste shotje niet moeten nemen en hij gaf aan graag in gesprek te willen om mij in te zetten voor zijn bedrijf. Ik besloot daarom om heel verstandig enthousiast te knikken en hem mijn visitekaartje te geven (altijd je visitekaartjes op zak hebben!). Nu realiseer ik mij: hoe tof zou het zijn als jij mij zou kennen als Lieke van LEF, de eerste zakelijk vlogger van Nederland.

Maar, zeer waarschijnlijk is de kans groot dat jij mij kent van de opleiding Communicatie. #workingonit.”

Je bent onlangs voor jezelf begonnen. Wat doe je en kun je in 1 zin vertellen wat het precies inhoudt?
“Eind 2017 ben ik mijn eigen bedrijf gestart, LEF Media, als zakelijk vlogger. Bedrijven kunnen mij inhuren om een kijkje te geven achter de schermen van hun bedrijf en hun verhaal te vertellen door middel van een vlog.”

Wat typeert jou als professional? Liefst in een paar oer-Rotterdamse woorden.
“Een eerlijke en directe Rotterdamse girlboss met lef, die energie krijgt van grote uitdagingen en niet bang is om risico te nemen. Niet lullen maar poetsen is mijn favoriete uitspraak, Rotterdamser kan niet.”

                

Is er nog een onderdeel van de studie Communicatie dat je in je huidige functie nog gebruikt?
“Tijdens mijn opleiding leerde ik om als communicatieprofessional trends en ontwikkelingen te spotten. Het begrip ‘trends en ontwikkelingen’ kwam toen mijn neus uit… Nu blijkt het toch van toegevoegde waarde geweest te zijn, want ik heb een nieuwe trend gespot: zakelijk vloggen. En daarmee een nieuw beroep in het leven geroepen, dat van zakelijk vlogger. Oh, en laatst had ik een zakelijke afspraak en tijdens deze afspraak kwam het Business Model Canvas op tafel… En ik kon er over meepraten! Ik had nooit verwacht dat ik modellen ooit nog echt in de praktijk zou toepassen.”

We leiden studenten op tot smart connectors. Wat vind jij het belangrijkste dat een smart connector moet kunnen?
“Netwerken. Netwerken is ontzettend belangrijk en gelukkig voor mij vind ik netwerken ook hartstikke leuk. Mijn netwerk heeft mij gebracht tot waar ik nu ben en ik ben constant bezig om mijn netwerk te blijven vergroten, zowel nationaal als internationaal.”

Heb je nog één (of een paar) gouden tip(s) voor huidige studenten?
“Misschien kan je het al raden, maar: heb lef. Echt waar, durf en doe en geef niet zomaar op. Wie lef heeft in het leven, komt ergens. Want onthoud: het meervoud van lef is leven.”

 

            

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.