Blog

Hoe is het met – Niels van Steenis

Je hebt van die mensen, over wie je denkt: van jou zou ik weleens wat meer willen weten. Van die types die toffe dingen lopen en zitten te doen (vrij naar Boddé & Van Luyn). Types die bij je in de klas zitten of hebben gezeten, types die je kent uit het vakgebied, uit de media of gewoon via-via. Aan dit soort kleurrijke figuren besteden we aandacht in de rubriek ‘Hoe is het met..’. Deze keer alle aandacht op oud-student en  brandbuilder Niels van Steenis.

Wanneer ben je gestart met de opleiding Communicatie? 
Vlak voor de crisis in 2008

Wanneer heb je de opleiding verlaten?
(… rode kleur van schaamte) in 2015

Maar waar zouden we je nog meer van kunnen kennen?

Mijn werk als freelance webdesigner, het spelen in een band of van het golfsurfen.

Wat doe je nu?
Ik werk als freelancer en houd me bezig met webdesign & branding

Wat is het tofste dat je tot nu toe in je carrière hebt meegemaakt?
De surfscéne is een wereld die vol zit met freelancers. Je wil geld maar ook vrijheid om te kunnen surfen waar je wilt. Daardoor kom je dus veel ondernemers tegen. Ik was in januari van dit jaar op Las Palmas, Gran Canaria. Daar sprak ik een Spaanse local tijdens het surfen in de line up. Ik ben nu met hem in overleg om een website te gaan maken voor zijn Surfhostel. Dit was wel een hoogtepunt. 25-30 graden, prachtige golven en je haalt al surfend een klant binnen.

Wat typeert jou als professional?
Ik zeg zelf altijd: ik kan vrij weinig. Ik heb twee kwaliteiten: sterke social skills & ik ben erg creatief. Ontwerpen, muziek maken, koken etc. gaat vanzelf. Net als contact met mensen maken. Door die twee elementen functioneer ik best goed.

Mijn mindere kanten: totaal geen motivatie of energie voor iets wat ik niet leuk vind. Ik kan ook geen normale kantoordag aan. Moet tussendoor rusten / sporten of even niet werken. Ook ben ik warrig en vergeetachtig. Je hebt professionals die overal enigszins goed in zijn. Ik ben in twee dingen goed en in die andere dingen echt waardeloos.

Welk onderdeel van je studie is voor jou vooral van belang geweest?
Branding, want daardoor wist ik dat dat helemaal mijn ding was.  Tentamens haalde ik met leuke cijfers en de projecten gingen easy. Daar heb ik echt heel veel plezier in gehad. Mijn warrige geest kon helemaal los, wat het leuk maakte!

Interne communicatie en het vak mediaplanning vond ik daarentegen de grootste nachtmerries die er waren. Als ik eraan terugdenk voel ik me al slecht. Die vakken heb ik tot ‘in den treurigheid’ over moeten doen. Wist dus ook dat ik me daarmee echt niet bezig wilde houden.

Waar heb je de leukste (of juist minder leuke) herinnering aan tijdens je studie (anekdote)?
Omdat ik dyslexie heb en ook wat warrig ben, las ik vaak het tentamenrooster verkeerd. Daardoor kwam ik nog wel is na het tentamen aanwaaien. Op dat soort momenten werd ik krankzinnig van mezelf. Ik weet niet meer of het Tineke de Waal-den Boer of Monica Heikoop was, maar een van hen heeft ooit gezegd: ”Je bent zowel één van de slechtste als één van de beste studenten ooit. Als het je ligt, excelleer je en kom je met de prachtigste dingen aan, maar als het je niet ligt is het een verfrommeld  A-4’tje met weinig inhoud en veel spelfouten.”

Binnen de studie Communicatie leiden we op tot smart connectors. Wat vind jij het belangrijkste dat een smart connector moet kunnen?
In mijn tijd gebruikten we die term nog niet. Dus die laat ik even liggen. Ik denk dat het belangrijkste wat je kunt leren is dat dingen niet altijd goed gaan. Niet alles lukt, Je kunt jezelf duizend keer voorbijrennen om elke bal in de lucht te houden maar de werkelijkheid haalt je soms keihard in.

Heb je nog een gouden tip voor de studenten?
Probeer met een minimale inzet voor een 7,5 te gaan. Een 7,5 is een heel mooi cijfer. En als je dit met zo min mogelijk inzet en tijd doet, train je jezelf om zo efficiënt mogelijk een mooi resultaat neer te zetten. Zo ben je in je werk goed bezig én heb je ook nog  tijd over voor dingen die je leuk vindt. Voorkomt overigens ook dat je jezelf niet te veel belast.

Bonustip voor studenten: lever mij klanten aan, dan zal ik als wederdienst kijken waarmee ik jou kan helpen!  😊
Check! Werk ik.

 

 

Reacties

Ja Niels, volgens mij was dat toch echt Tineke de Waal. Die valt meer over spelfouten ;) Maar ik geef haar wel gelijk, dat dan weer wel. Superstudent als het je boeide, maar moeilijk als dat niet zo was. Jij hebt een prachtig essay geschreven over ethische dilemma's, dat zal ik nooit meer vergeten. En je hoeft je niet te schamen voor het feit dat je wat langer over je studie hebt gedaan, want het heeft je ook veel andere mooie dingen en inzichten gebracht. Topgozer ben je!

5 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.