Blog

Hoe is het met… Marloes Leenman-Blokland

JE HEBT VAN DIE MENSEN, OVER WIE JE DENKT: VAN JOU ZOU IK WELEENS WAT MEER WILLEN WETEN. VAN DIE TYPES DIE TOFFE DINGEN LOPEN EN ZITTEN TE DOEN (VRIJ NAAR BODDÉ & VAN LUYN). TYPES DIE BIJ JE IN DE KLAS ZITTEN OF HEBBEN GEZETEN, TYPES DIE JE KENT UIT HET VAKGEBIED, UIT DE MEDIA OF GEWOON VIA-VIA. AAN DIT SOORT KLEURRIJKE FIGUREN BESTEDEN WE AANDACHT IN DE RUBRIEK ‘HOE IS HET MET..’. DEZE KEER ALLE AANDACHT OP OUD-STUDENTE MARLOES LEENMAN-BLOKLAND.

Door: Jeska Baks

Wanneer heb je communicatie gestudeerd?
“Ja, ik had al even zitten denken, dat was van 2012 tot en met 2016.”

Wat was voor jou het belangrijkste onderdeel van je studie?
“De creatieve vakken, in het eerste jaar hadden wij gelijk een vak gericht op vormgeving. Leren werken met InDesign en PhotoShop. Vanaf die tijd ben ik alles gaan maken met die programma’s en later ook met Illustrator. Uiteindelijk heeft dat ervoor gezorgd dat ik doe wat ik nu doe. Door die basis heb ik mijn bedrijf kunnen beginnen.”

Wat vind je het belangrijkste dat een Smart Connector moet kunnen?
“Inspelen op alle trends die leven, in alles zie je deze trends terug. Ik zie dat bijvoorbeeld met het maken van trouw- en geboortekaartjes. Mensen zien van alles op Pinterest en krijgen de grootste ideeën. Eigenlijk willen mensen simpelweg wat een ander ook heeft en dat is wat uiteindelijk ook geldt voor bedrijven. Platformen als Pinterest en Instagram zijn bronnen van inspiratie al is het niet eens altijd bewust.”

Wat doe je nu?
“Ik heb mijn eigen tekst- en creatiebedrijf; PIT. Op mijn laatste schooldag ben ik naar de KvK gegaan om me in te schrijven. Ik had al een opdrachtgever waarvoor ik aan de slag kon gaan als vormgever. Vanaf vorig jaar (2018) wilde ik meer creativiteit kwijt in mijn werk en wilde ik meer gaan ontwerpen. Ik ontwerp wenskaarten, logo’s en dus ook kaartjes voor bruiloften en geboortes. Ik vind het belangrijk dat ik het leuk blijf vinden en mijn passie er in kwijt kan. Daarnaast wil ik ook genoeg tijd hebben voor mijn gezin, dat blijf ik altijd belangrijker vinden dan mijn werk.”

Wat typeert jou als professional?
“Met mijn bedrijf doe ik vooral het creatieve uitvoerende werk, maar dit doe ik natuurlijk wel met een communicatieachtergrond. Als mensen vragen om een flyer dan kan ik die niet alleen vormgeven maar ook de tekst op een bepaalde manier schrijven dat het past bij de doelgroep. Hierin heb ik veel gehad aan mijn communicatie opleiding.”

Kaartjes

Wat vind je het tofste aan je carrière?
“In elk geval dat ik kan werken vanuit huis. Het kan zomaar zijn dat ik een afspraak met een klant heb die twee uur duurt, waar het eigenlijk maar een half uur over de des betreffende kaart gaat. De rest van de tijd zijn we dan gezellig aan het kletsen. Daarnaast kan ik een kaart op maat geven die niemand anders heeft. Ook al komen veel ideeën van klanten van Pinterest, geef ik er toch mijn eigen draai aan en lever ik een aparte kaart. Ja, ik denk dat ik dat het leukste vind: overal mijn eigen tintje aan geven, onderscheid maken tussen die honderdduizend anderen die kaarten ontwerpen.”

Heb je nog een gouden tip voor studenten?
“Kies met je stage en afstuderen voor een bedrijf waar je iets voor voelt. Zorg ervoor dat je aansluiting hebt met waar een bedrijf voor staat. Als je een plan moet schrijven gaat dat zoveel makkelijker als je achter het bedrijf staat.”

www.pitbureau.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.