Blog

Hoe is het met….. Larissa Evora

Vandaag zijn binnen de rubriek ‘hoe is het met’ alle ogen gericht op Larissa Evora. Ze startte in 2016 met de opleiding, studeerde in 2020 af en werkt nu als junior adviseur bij Bijl PR. Ze kan niet wachten op het grote werk, maar weet ook dat ze geduld moet hebben. Even de kat uit de boom kijken en dan er vol tegenaan! Vooral met onderwerpen waarbinnen ze ook haar maatschappelijke betrokkenheid kan tonen. 

Door: Natashja den Teuling

Je bent dus recent begonnen bij Bijl PR. Kan je er iets meer over vertellen?
Klopt, ik ben nu junior PR adviseur bij Bijl PR. Bijl PR is een PR-bureau in Rotterdam dat zich bezighoudt met het bouwen, bewaken en versterken van reputaties van organisaties, waarin het vertellen van de verhalen van organisaties de boventoon voert.

Wat is het tofste dat je tot nu toe in je carrière hebt meegemaakt?
Ik ben pas twee maanden geleden gestart en daarom loop ik nog niet mee in de volwaardige rol als PR adviseur op projecten. Maar ik vind het wel heel gaaf om te zien wat we allemaal bereiken als bureau. Een voorbeeld hiervan is een nominatie voor de SABRE awards. Dat we als bureau in de prijzen vallen, zegt toch wel iets over het mooie werk dat wij leveren. Daarnaast werken we ook samen met het Veteranen Instituut. Als je dan ziet wat voor verhalen daaruit komen en hoe emotioneel de veteranen dan worden. Ik vind dat heel bijzonder om te zien. Het is dan ook een eer om bij zo een club te horen. Ik heb zelf nog geen baanbrekende dingen meegemaakt, maar dat komt nog wel. Jullie gaan nog van mij horen ;).

Wat typeert jou als professional?
Ik ben zelf erg maatschappelijk gedreven en bewust. Ik zou mezelf geen activist noemen, maar ik heb wel een hele sterke mening. Ik probeer me dan ook over dingen/zaken uit te spreken zoals bijvoorbeeld op Instagram, maar ook in gesprekken met mensen. Ik kan ook elke documentaire of boek over een maatschappelijk onderwerp verslinden. Hier komt ook mijn analytische houding om de hoek, ik bijt mij graag vast in dingen. Ik weet waar ik voor sta en ik vind het dan ook belangrijk om ergens te werken waarbij de organisatie ook in lijn staat met wie ik ben.

Daarnaast typeert mijn gedrevenheid mij ook, ik kan echt niet stilzitten! Zoals ik al eerder zei, werk ik hier pas twee maanden. Ik kan hierdoor dus niet meteen meedraaien op projecten waardoor ik voornamelijk ondersteunende werkzaamheden doe. In de eerste weken wilde ik al zo graag aan de slag, meteen in de actiemodus! Er wordt dan aangegeven dat ik het rustig aan kan doen en vooral geduld moet hebben. Voor mij een uitdaging, ik heb namelijk weinig tot geen geduld. Het leert je wel om dingen los te laten en te accepteren voor hoe ze zijn. Als zij mij de tijd en ruimte gunnen om op mijn gemak te acclimatiseren, moet ik dat ook gewoon lekker doen.

Welke onderdeel van je studie is voor jou vooral van belang geweest?
De minor was voor mij erg waardevol, ik deed de minor PR: Creating Stories. Ik weet wel dat ik het destijds heel veel werk vond, maar daarnaast ook wel relevant. En natuurlijk omdat ik nu zelf ook in PR werk.

Waar heb je de leukste (of juist minder leuke) herinneringen aan tijdens je studie?
Tijdens Nederlands moesten we een column schrijven. Ik had destijds les van mevrouw Augustin. Zij zei toen tegen mij dat ik de column moest insturen. Dat heb ik gedaan en uiteindelijk is hij gepubliceerd in de Metro en mede dankzij die column ben ik aan mijn stage in het gekomen. Ik schreef de column vier jaar geleden over het vrouwenquotum en vrouwenrechten. Dit zijn vier jaar later nog steeds wel onderwerpen die mij bezighouden. Die column heeft wel echt een beetje de toon gezet voor mijn maatschappelijke insteek als professional, maar ook als persoon. Wat ik heb gemerkt is dat als je de opdrachten vanuit school goed en serieus maakt dat het je echt wat kan opleveren!

Binnen de studie Communicatie leiden we op tot Smart Connectors. Wat vind jij dat een Smart Connector moet kunnen?
Ik vind het vooral belangrijk dat een Smart Connector een helikopter view heeft, je moet weten wat er speelt en op tijd reageren. Het is ook belangrijk om als Communicatieprofessional scherp en doortastend te zijn, door frames te prikken en de algehele maatschappelijke context goed voor ogen te hebben om zo het juiste verhaal te vertellen.

Heb je nog een goede tip voor studenten?
Ik raad aan om tijdens je studie al wat ervaring op te doen, want daar liep ik best tegenaan tijdens het solliciteren. Ik had namelijk een best leeg CV. Dus probeer echt te kijken waar je ervaring kan opdoen, door middel van een bijbaan in het vakgebied, meeloopdag, vrijwilligerswerk, etc. Op deze manier kan je kijken wat je leuk vindt, maar kan je ook laten zien dat je, ondanks je net afgestudeerd bent, je al wel dingen hebt gedaan. En… netwerken, netwerken en nog eens netwerken!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.