Blog

Hoe is het met – Ferewe van Vugt

Je hebt van die mensen, waarvan je denkt: van jou zou ik weleens meer willen weten. Van die types die toffe dingen lopen en zitten te doen (vrij naar Boddé & Van Luyn). Types die bij je in de klas zitten of hebben gezeten, types die je kent uit het vakgebied, uit de media of gewoon via-via. Aan dit soort kleurrijke figuren besteden we aandacht in de rubriek ‘Hoe is het met…. ? Na de spotlights van onder andere ‘De Wereld Draait Door’ en andere podia, dit keer bij ons in de spotlight: Ferewe van Vugt.

Waar zouden we jou van kunnen kennen?
”Je kunt me kennen als ex-student van de opleiding Communicatie, maar waarschijnlijk ken je me eerder onder mijn pseudoniem, Dichter.”

Hoe ben je begonnen met wat je nu doet?
”Rond mijn 14e begon ik met het schrijven van teksten, gedichten en muzieknummers. Dit vooral om mijn gedachtes en gevoelens op papier te zetten. Dit was in het begin meer als therapie.”

Wat is het tofste dat je tot nu toe in je carrière hebt meegemaakt?
”Ik heb zoveel toffe dingen mogen doen dat ik eigenlijk niet één ding uit kan kiezen. Als ik het eerste wat in me opkomt zou noemen, zeg ik: het optreden voor Z.M. Koning Willem Alexander en twee keer achter elkaar op Oerol te staan (van het kleine podium in 2016 naar de mainstage in 2017).”

Wat is jouw absolute dream goal, wat wil je nog heel graag bereiken?
”Het festival seizoen in NL afgaan met mijn eigen plaat! (En met Kanye West werken, jongensdroom dingen).”

Wat typeert jou als professional? Liefst in een paar oer-Rotterdamse woorden.
”Nuchter, hardwerkend (niet lullen maar poetsen), eigenwijs.”

Je reist flink wat door het land, maar wat zijn de drie mooiste plekken van Rotterdam voor jou? En waarom?
“1: Pieter de Hoogweg, hier woonde een groottante van mij en logeerde ik toen ik kind was vaak. Ik sliep in een kamer aan de kant van de weg en had altijd het raam open. Ik hoorde de geluiden van de stad terwijl ik op bed lag. Dit gaf me altijd een warm en rustgevend gevoel. Alsof alles gewoon klopte.

2: Kralingen, om precies te zijn de Oostzeedijk. Hier woonde mijn oma en moeder vroeger. Dat was ook zo’n oud en vertrouwd plekje voor mij. Vroeger was daar ook een supermarkt Den Toom waar we vaak de boodschappen deden. Als ik daaraan terugdenk krijg ik zo’n ‘nostalgisch’ gevoel, weetjewel

3: Hofplein (en omgeving), dit was echt het middelpunt van mijn jeugd. Ik studeerde op het Zadkine aan de Popacademie en was dagelijks in die omgeving te vinden. Ik at wat bij ‘Tel Aviv’ of we hingen rond op de Apenrots met een beetje whisky (om Duvelduvel na te doen).”

Naast dat we jou door je talent kennen, ben je ook een oude bekende van de opleiding. Waarom ben je ooit Communicatie gaan studeren?
”Ik vond het een interessant vak en dacht voornamelijk de kennis te kunnen gebruiken voor mij als artiest.”

Is er nog een onderdeel van de studie Communicatie dat je nog steeds gebruikt?
”Jawel, of het nu de Adobe skills zijn die ik gebruik voor bewerkingen van video’s of foto’s of schrijftechnieken voor opdrachten.”

Heb je nog een mooie anekdote van een docent of medestudent?
”Niet echt een anekdote, wel het leukste project dat voorbijkwam. We moesten een presskit maken voor een artiest of band en klasgenoten kwamen met het fictieve idee van een band genaamd ‘De Stoofperen’. Man, ik kwam niet meer bij…”

Wat is je beste herinnering aan de studie Communicatie?
”De medestudenten, ik heb altijd het gevoel gehad dat ik in een fijne generatie zat. Het voelde als kloppend. Zelfde interesses, zelfde energieën. Ook vrienden aan overgehouden, dus dat is tof.”

In de huidige studie Communicatie leiden we op tot Smart Connectors (slimme verbinders van mensen, merken, ideeën). Wat vind jij het belangrijkste dat een Smart Connector/communicatieprof moet kunnen?
”Verbinden op een manier die je raakt i.p.v. iets afvinken.”

Heb je nog gouden tips voor huidige studenten?
”Volg je hart en gevoel (dit noem ik niet voor niets als eerst), wees niet bang om jezelf te laten zien en horen, wees kritisch en FOCUS.”

Nu weet ik uit zeer betrouwbare bronnen dat je veel mensen hebt weten te raken op de opleiding. Er zijn zeker mensen die graag willen weten waar ze jou weer eens kunnen zien. Heb je nog toffe optredens binnenkort?
”Ik ben net klaar met een theatershow en focus me nu op een nieuwe plaat die ik in 2018 wil uitbrengen. Als alles goed loopt, kan je me zien op een leuke locatie pal voor de deur van de hogeschool op V11 (de Rode Boot) ergens in februari! ;).”

Volg Dichter op social media onder @ikbendichter en #dichterbijdichter zodat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.