Blog

Door andere ogen #3 – Met beeld de dialoog opvangen is ook een kunst.

Er is niets mooiers dan aanwezig zijn bij een bijeenkomst van een stichting waar je docent met veel passie bezig is met mooie projecten om gesprekken tussen mensen te bevorderen. Omdat je naar elkaar luistert begrijp je de ander ook sneller. Ik heb het over Stichting in Dialoog, waar Ank Jansen (mijn leerteamcoach) voorzitter van is.

Door: Fatih Sevinç

Ank vertelde hoe de avond eruit kwam te zien. Het ging over een nieuwe koers die ze wilden varen met hun stichting. Aan iedere tafel zat minimaal één bestuurslid die het gesprek begeleidde.

Ondanks dat de tafels zo dichtbij elkaar stonden, merkte je dat aan iedere tafel een ander gesprek leidend was. Er was ruimte om eigen ervaringen te delen bij de vragen die gesteld werden en mensen luisterden ook echt naar elkaar.

Ik was trots op de foto’s die ik schoot die avond, omdat ik het luisteren heel erg goed had kunnen vastleggen, maar ook dat ik mensen niet stoorde, zelfs als ik dichtbij kwam.

Er werd ook veel gelachen. Dat was ook belangrijk. De gesprekken die ik door de zaal opving gingen soms over persoonlijke ervaringen en dat kan kwetsbaar zijn, maar het voelde tijdens deze gesprekken heel vertrouwd.

Dat zo’n avond je bij elkaar brengt, waarin je praat over van alles en iedereen naar je luistert, dan is dat sowieso een geslaagde avond.

Ank vroeg de bestuursleden wat de opbrengst van de avond was. Een heleboel ideeën kwamen naar voren.

Als er iets spannends is aan fotografie dan vind ik dat het fotograferen van mensen. Ik houd van spontane fotografie en daarom doe ik haast nooit portretfotografie. Ik krijg wel eens de opmerking ‘Heb jij die gemaakt? Wat mooi! Ik wist niet eens dat je er stond!’ En dat is waar ik het voor doe. Fotografie doet verrassen en als het mensen blij maakt, dan ben ik ook blij.

Ben jij benieuwd welke ideeën er naar voren zijn gekomen en wil jij ook actief zijn bij Stichting in Dialoog? Bezoek hun website voor meer informatie https://www.dagvandedialoog.nl/

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.