Blog

Dilemma Day – Ron van den Berg

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. We redeneren erop los om er zeker van te zijn dat we de juiste keuze maken en dit levert soms hele leuke antwoorden op. Daarom hebben we ‘Dilemma Day’. De dag waarop we professionals op het gebied van communicatie, studenten, docenten en andere HR-medewerkers duivelse dilemma’s voorleggen gebaseerd op hun persoonlijke passies. Dit keer is het de beurt aan docent (en pianist) Ron van den Berg. 

Door: Judith Versteeg en Tugba Savas

Wat doe je?
Lesgeven aan een fantastische opleiding, muziek maken, oude platen draaien, hard fietsen door duinen en weilanden en af en toe lekker de stad in.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
Van mensen die heel hard hun best doen om iets heel goed te kunnen.

Would you rather?
Nooit meer muziek maken of nooit meer les geven?
Ja… dat is een onmogelijke vraag. Dit zijn de pijlers van mijn week. Het lijkt wel een dilemma.

Nooit meer je eigen kapsel mogen bepalen of nooit meer je eigen schoenen kiezen?
Mijn kapsel roept altijd veel vragen op. ‘Wie is die gozer met dat haar?’ hoor ik vaak. Om de aandacht meer naar mijn schoenen te verleggen – toch ook blikvangers, met dank aan mascolori.nl –  is het misschien goed dat anderen zich met mijn haar gaan bemoeien. Van mijn schoenen blijf je in ieder geval af.

Nooit meer Rotterdam of nooit meer Den Haag?
Dan kies ik nooit meer Rotterdam. Omdat je vanuit mijn huis in Den Haag de skyline van Rotterdam kunt zien en je dan kunt bedenken hoe mooi het zou zijn om daar nog één keer rond te lopen en je daar dan weer mooie muziek over zou kunnen maken. Kwelling zorgt voor kunst.

Altijd de waarheid moeten vertellen of altijd moeten liegen (echt altijd)?
Altijd de waarheid. Simpel. De vraag is hoe je de waarheid framet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.