Blog

Dilemma Day – Özge Levent

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. We redeneren erop los om er zeker van te zijn dat we de juiste keuze maken en dit levert soms hele leuke antwoorden op. Daarom hebben we ‘dilemma day’. De dag waarop we professionals op het gebied van communicatie, studenten, docenten en andere HRO-medewerkers duivelse dilemma’s voorleggen gebaseerd op hun persoonlijke passies. Dit keer is het de beurt aan vierdejaarsstudente communicatie Özge Levent.

Door: Judith Versteeg en Tugba Savas 

Wie ben je?
Ik ben Özge Levent, vierdejaarsstudent communicatie aan de Hogeschool Rotterdam.

Wat doe je?
Momenteel ben ik aan het afstuderen. Ik loop stage bij een detacheringsbureau in Rotterdam. Ik heb mijn minor in het buitenland gevolgd. Dit heb ik vooral gedaan voor de uitdaging en ervaring, maar ik wilde ook graag zien op welke manier de opleiding Communicatie in een ander land wordt aangeboden. Dat kan nog aardig verschillen. Het was heel interessant om vraagstukken vanuit een internationale context te benaderen. En na mijn studie in het buitenland weet ik vrijwel zeker dat ik later wil werken in een internationaal bedrijf.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
Mijn hart gaat sneller kloppen van inspirerende verhalen. Het geheim achter vrijwel alle successen is een krachtig verhaal. Ik vind het leuk om naar geweldige, inspirerende levensverhalen te luisteren van succesvolle mensen en met hen in gesprek te gaan en natuurlijk ook van hun levenslessen te leren. Stiekem hoop ik om zelf ook ooit een mooi levensverhaal te kunnen vertellen. Maar mijn hart gaat ook sneller kloppen van mooie muziek, nieuwe uitdagingen en nieuwe kleding.

Would you rather?

Nooit meer naar het journaal kijken of nooit meer Instagram?
Meteen een hele moeilijke vraag. Ik kan echt niet kiezen! Ik vind allebei heel belangrijk en als communicatiestudent heb ik toch echt allebei nodig. Mag ik het journaal nog wel volgen op Instagram dan? Sorry, ik maak geen keuze.

Een saaie stage of baan in het buitenland of een hele leuke stage of baan in Nederland?
Een stage of baan in Nederland. Ik heb een enorm leuke tijd gehad in het buitenland en ik zou het zeker nog een keer willen meemaken, maar ik zou geen vervelende baan of stage willen hebben. En ik houd ook erg veel Nederland. Dus ik kies voor een stage of baan in Nederland, maar met heel veel trips naar het buitenland!

Nooit meer een selfie mogen maken of altijd een bad hairday?
Nooit meer een selfie mogen maken. Ik zou heel ongelukkig worden van bad hairdays. Zonder selfies zou ik wel kunnen leven.

Een dag uit je toekomst alvast kunnen beleven of een dag uit je verleden herleven?
Een dag uit mijn toekomst alvast kunnen beleven natuurlijk. Ik weet wat er in het verleden is gebeurd en ik zou graag willen weten wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Tot slot, wat wil je meegeven aan de Smart Connector van de toekomst?
Inmiddels zit ik in mijn vierde jaar en heb ik het gevoel dat de tijd voorbij is gevlogen. Vergeet niet dat je nu in een omgeving zit vol vrienden en docenten die later heel belangrijk kunnen zijn voor je netwerk. Connect daarom tijdens je opleiding met zo veel mogelijk mensen en een wees niet bang om ervaring op te doen in het buitenland tijdens je studie. Het lijkt in het begin misschien een beetje eng, maar voor een periode in het buitenland krijg je veel terug.

Reacties

Mooi verhaal heb ervan genoten, ga zo door Ozge!

6 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.